Asia – sfaturi de călătorie

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Ce să faci și de ce să te fereşti când călătorești în Asia
 

Articole similare

Ai grijă cum aşezi bețișoarele pe masă! În Japonia, ele nu trebuie așezate în diagonală sau încrucișate, ci doar orizontal, cu vârful spre partea dreaptă

Țările asiatice au multe în comun când vine vorba de bucătărie, dar sunt foarte diferite când vine vorba de bunele maniere la masă. De exemplu, o farfurie goală înseamnă lucruri diferite în culturi diferite. În Japonia e important sa manânci tot pentru ca gazda să știe că ți-a placut mâncarea. În schimb, în China, o farfurie goală este un semn de nepolitețe, iar mesajul transmis gazdei este că nu ți-a dat suficientă mâncare. Foodpanda a trecut în revistă obiceiurile din mai multe țări asiatice și a pregătit un ghid care te va ajuta să eviți greșelile care te pot pune în situații stânjenitoare.
 

1. Beţişoare sau furculiţă?

 Ustensilele potrivite pentru fiecare fel de mâncare și fiecare țară asiatică pot să dea mari bătăi de cap celor neinițiați. Dacă în Japonia bețișoarele sunt folosite pentru majoritatea felurilor de mâncare, în Thailanda este considerat de prost gust să le folosești pentru altceva decât tăiței.

Thailandezii preferă să își manevreze mâncarea în farfurie cu ajutorul furculiței și să o mănânce cu lingura.

 

2. Ai grijă cum aşezi beţişoarele pe masă!

Și felul în care așezăm bețișoarele pe masă diferă de la țară la țară. În Japonia, ele nu trebuie așezate în diagonală sau încrucișate, ci doar orizontal, cu vârful spre partea dreaptă. În schimb, în China trebuie să fim atenți ca bețișoarele să nu fie îndreptate spre altcineva de la masă.

 

3. Atenţie la zgomotele pe care le scoţi în timpul mesei!

 Regulile diferă în Asia și în privința zgomotelor de la masă. În Japonia, sorbitul este un semn de apreciere pentru bucătar, și cu cât e mai zgomotos, cu atât semnifică o mulțumire mai mare a celui care a mâncat. În China, aprecierea pentru mâncare se exprimă în principal prin râgâit și prin dezordinea lăsată pe masă.

 

4. Karaoke e esenţial la filipinezi

Mai mult decât alte alte popoare din Asia, filipinezii sunt mari amatori de karaoke. Dacă vei călători acolo, vei fi invitat să cânți și va trebui să accepți, pentru că un refuz ar fi privit ca un semn de impolitețe. Iar localnicii apreciază volumul mai mult decât calitatea interpretării.

 

5. Nu sufla nasul în timpul mesei şi nu întoarce peştele de pe o parte pe alta!

În Coreea este considerat foarte nepoliticos să îți sufli nasul în timpul mesei, chiar dacă îți curge din cauza condimentelor puternice din mâncare.

O altă impolitețe acolo este să mănânci înaintea celei mai în vârstă persoane de la masă. În China, o impolitețe este să întorci peștele de pe o parte pe cealaltă în farfurie, pentru că localnicii cred că acest gest aduce ghinion.

 

6. Nu lua farfuria sau paharul cu o singură mână!

Un gest considerat nepoliticos în Coreea este primirea unui pahar sau a unei farfurii cu o singură mână. Bunele maniere coreene recomandă folosirea ambelor mâini, sau plasarea mâinii stângi sub încheietura celei drepte, potrivit ghidului foodpanda.

Sursa: eva.ro

 

Vote it up
356
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza