Ardei umpluti cu orez si menta

Ardeii dulci se coc la cuptor, se umplu cu orez delicios si se garnisesc cu branza feta
 
<p>
Preparare: 20-30 de minute
La foc: 50-55 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 414
Glucide g
Proteine 12 g
Grasimi 15 g (grasimi saturate 5 g)

Ingrediente:

4 ardei grasi rosii, taiati in doua pe lungime, fara seminte dar cu codite
3 rosii uscate, conservate in ulei, taiate, plus 2 linguri de ulei din conserva
150 g ceapa, tocata fin
1-2 catei de usturoi, zdrobiti
200 g orez alb cu bobul lung
450 ml bulion de legume sau apa
4 linguri vin alb sec
450 g rosii prunisoare
25 g masline verzi, fara samburi si tocate
2 cepe verzi, tocate fin
25 g seminte de pin, prajite
2-3 linguri menta proaspata, tocata
Sare si piper negru
100 g branza feta, scursa si faramata

Preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se asaza ardeii unul langa altul, cu interiorul in sus, intr-o tava si se coc 20 de minute, sau pana cand se inmoaie. Se scoate tava din cuptor si se lasa deoparte.

2. Intre timp se incalzesc 2 linguri de ulei din conserva de rosii intr-o cratita mare si se fierb inabusit cepele 5 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se adauga usturoiul si rosiile uscate si se mai fierb 2 minute, apoi se incorporeaza orezul.

3. Se toarna bulionul sau apa si vinul peste orez, se amesteca bine si se da in clocot. Se acopera si se fierbe la foc mic 15-20 de minute pana cand lichidul a fost absorbit si orezul este fiert. Se mai adauga apa daca este nevoie.

4. Intre timp se acopera rosiile prunisoare cu apa clocotita, se lasa 1 minut, apoi se descojesc, se curata de seminte si se toaca. Se adauga la orez impreuna cu maslinele, ceapa verde, semintele de pin si menta si se amesteca bine. Se umplu ardeii cu acest amestec si se presara deasupra branza feta.

5. Se pun din nou ardeii in cuptor, cat mai sus si se coc inca 15 minute, apoi se servesc.
</p>

Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza