Ardei copti cu branza si paste

Un prim fel ideal sau chiar un pranz vegetarian usor. Ocoleste ardeii verzi, nu sunt la fel de dulci ca cei galbeni si rosii

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare: circa 40 de minute
Timp de gatit: 20–25 de minute

Ingrediente:

2 ardei grasi mari, rosii, portocalii sau galbeni
45 g linguine (paste lungi, subtiri si plate)
2 oua batute
55 g branza Cheddar matura rasa
1 1/4 lingurita praf de mustar englezesc
3 linguri lapte semidegresat
3 linguri chives rupt bucati
1/4 lingurita maghiran sau oregano uscat
2 rosii descojite, curatate de seminte si taiate bucatele
sare si piper
fire intregi de chives, pentru ornat

Pentru servit (optional):

frunze de salata

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime, taind cu grija si codita. Se arunca semintele si cotorul. Se gatesc carcasele de ardei in apa clocotita, timp de 6–8 minute sau pana ce sunt fragezi. Se scurg cu grija pe prosoape de hartie.

Se gatesc pastele 10 minute in apa clocotita, sau conform indicatiilor de pe ambalaj pana ce sunt al dente. Se scurg bine si se pun deoparte.

Se bat ouale cu branza, mustar, lapte, chives si maghiran sau oregano. Se adauga rosiile si se asezoneaza dupa gust.

Se pun ardeii pe un platou adanc, termorezistent, sau pe o tava de copt, sprijinindu-i cu ghemotoace de folie metalica, daca este nevoie, ca sa stea la orizontala (in caz contrar, umplutura se va scurge in afara). Se umplu pe jumatate cu linguine, apoi se toarna deasupra mixtura de ou si branza.

Se coc 20–25 de minute, sau pana cand umplutura este inchegata si incepe sa se rumeneasca. Se servesc ornate cu fire intregi de chives, acompaniate de frunze mixte de salata, daca doriti.

Cateva idei:

• Folositi 55 g linguine proaspete in locul celor uscate. Linguinele proaspete au nevoie de doar 2–3 minute ca sa fie gatite.
• Pentru o mancare mai substantiala, gatiti un plus de 140 g linguine cat timp se coc ardeii si amestecati-le cu 1 lingura chives proaspat rupt bucatele. Serviti aceste paste ca baza pentru ardei.
• Pentru a prepara o cina de 2 persoane, scurgeti cu grija si sfaramati 1 cutie ton in saramura, circa 100 g, si adaugati-o la mixtura de oua. Serviti cate 2 jumatati de ardei la o portie.
• Adaugati in mixtura de oua 4 masline verzi, curatate de samburi si tocate marunt.

Avantaje:

• Ardeii sunt o excelenta sursa de vitamina C. La aceeasi greutate, contin de doua ori mai multa vitamina C decat portocalele. Ardeii rosii, portocalii si galbeni sunt bogati si in betacaroten. Vitamina C si betacarotenul sunt antioxidanti puternici, care protejeaza impotriva multor boli, inclusiv cancer si boli de inima.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
132
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza