Partener de viață doar la telefon

O nouă aplicație “inventează” un partener de viață virtual  
 

Articole similare

Invisible Boyfriend/Invisible Girlfriend (Prietenul invizibil/Prietena invizibilă) este o nouă aplicație pentru telefoanele inteligente care permite utilizatorilor celibatari să "inventeze" un partener de viață virtual, cu scopul de a-i ajuta să se debaraseze astfel de presiunea la care sunt supuși în societate, notează Mediafax.

"Această persoană nu există în realitate. Totuși, el (ea) ar putea fi bărbatul (femeia) vieții voastre, sufletul pereche la care ați visat dintotdeauna, fără să îndrăzniți să credeți cu adevărat că îl (o) veți întâlni vreodată. Un student frumos și brunet de 25 de ani, amuzant și curajos, o avocată mai matură, dulce și timida, un actor zburdalnic și sarcastic. Grație aplicației Invisible Boyfriend/Invisible Girlfriend, aveți posibilitatea de a vă inventa iubitul/iubita perfect(ă)", scrie LePoint.

Aproape că nu există nicio limită în alegerea prenumelui, vârstei, personalității, pasiunilor și chiar a aspectului fizic. Aplicația permite utilizatorilor să includă în profilul partenerului virtual circumstanțele în care a avut loc "întâlnirea" cu ființa iubită - într-un bar sau într-un avion, la o petrecere, în timpul unei vacanțe sau în timpul unei drumeții montane. "Toate aceste lucruri sunt posibile pentru a avea în sfârșit un iubit/o iubită despre care prietenii voștri vor crede că există cu adevărat", au spus creatorii aplicației.

Debarasarea de o astfel de povară socială – căci faptul de a nu a trăi în cuplu pare să fie una – are însă un preț. Și nu orice preț. Pentru a anihila curiozitatea prietenilor sau a colegilor de muncă, utilizatorii care descarcă această aplicație trebuie să plătească 25 de dolari pe lună. Este o sumă suficientă care le permite acestora să "introducă în scenă" un partener de viață fictiv, prin intermediul unor SMS-uri, câtorva scrisori și al unor mesaje vocale lasate pe robotul telefonului fix. La celălalt capăt al firului nu se află însă un robot, ci un angajat al companiei care a creat aplicația, care acceptă să joace la telefon rolul partenerului de viață al utilizatorului.

Lansată la sfârșitul lunii ianuarie, aplicația a fost deja descărcată de peste 50.000 de persoane, în majoritate femei (54%). Creatorul ei, Matthew Homann, spune că ideea i-a venit în urmă cu aproape 10 ani.

"În acea perioada, eram pe punctul de a divorța. La locul de muncă, eram sub presiune. Am fost făcut să înteleg că dacă ești celibatar, nu e bine și ești prost văzut. Apoi, părinții mă întrebau dacă trebuiau să păstreze un loc la masă pentru soția mea de Ziua Recunoștintei", a dezvăluit Matthew Homann.

În prezent, trei "tipuri" de clienți folosesc aplicația. "Mulți se folosesc de Invisible Boyfriend ca de o dovadă, pentru a credibiliza o minciună pe care au spus-o deja", a precizat creatorul aplicației. Apoi, alții caută pur și simplu pe cineva cu care să discute sau, în cazuri mai rare, un teren de antrenament. "Aplicația le permite să își testeze tehnicile de cucerire a unei persoane", a adăugat, amuzat, Matthew Homann.

Jurnalista Charlotte Alter, care lucrează pentru revista Time, a testat aplicația, alegându-l pe Leonardo DiCaprio (nu cel adevărat, bineînțeles), sub forma unui iubit virtual cu interese pronunțate pentru "mediul înconjurător, Titanic și automobilele sport". Ea dorea să vorbească despre "copii și feminism", dar a descoperit foarte repede limitele aplicației. În articolul ei, jurnalista americană a deplâns "imposibilitatea de a întreține conversații serioase".

"Acesta nu este obiectivul nostru", i-a răspuns creatorul aplicației. "Ideea este de a furniza utilizatorului o dovadă, nu de a-l forța să se îndragostească sau să încredințeze cuiva secrete ce nu pot fi mărturisite", a adăugat el.

În contextul în care un serviciu de livrare a buchetelor de flori va fi propus în curând utilizatorilor, aplicația va fi disponibilă și în Europa începând din vara acestui an.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
242
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza