Aperitiv Fava

Acest preparat traditional grecesc este foarte satios. Se serveste la temperatura camerei cu batoane, pitta pusa pe gratar ori cruditati

 

 

<p>Timp pregatire: 10 minute, plus 10 minute pentru racire
La foc: 45 de minute
Se obtin 4 portii
O portie contine: 200 calorii, 34 g glucide, 13 g proteine, 2 g grasimi (fara grasimi saturate)

Ingrediente

225 g mazare galbena despicata
75 g ceapa, tocata
1 catel mic de usturoi, zdrobit
Sucul de la 1/2 lamaie sau dupa gust
1 lingurita ulei de masline
Sare si piper negru
Ornare: boia

Preparare

1. Se curata mazarea si apoi se spala. Se pune intr-o oala mare impreuna cu ceapa si cu apa cat sa o acopere. Se lasa sa dea un clocot, apoi se reduce flacara si se fierbe inabusit 30-45 de minute pana cand apa a scazut si mazarea se sfarama (timpul de fierbere depinde de vechimea mazarii). Daca a mai ramas apa dupa fierbere, aceasta se scurge inainte de a transfera mazarea intr-un castron.
2. Se bate mazarea impreuna cu usturoiul, sucul de lamaie si uleiul pana amestecul este vascos si bine omogenizat. Se lasa sa se raceasca si se adauga sare si piper dupa gust. Se orneaza cu boia.</p>

Vote it up
242
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza