Aparatul care numara caloriile

Oamenii de stiinta au inventat un contor care iti atrage atentia atunci cand ai mancat prea mult 
 
<p>Majoritatea oamenilor se ingrasa pentru ca mananca mai mult decat consuma. Si nu mananca de foame, cat mai ales de plictiseala. Pentru a stopa acest fenomen, oamenii de stiinta de la Clemson University din sudul Carolinei au inventat un aparat care numara fiecare inghititura si care te opreste din mancat.
Dispozitivul, denumit "Bite Counter", poate fi purtat atat la restaurante, cat si la locul de munca, fara a atrage atentia celorlalti clienti din local sau a colegilor de serviciu. Gadgetul arata ca un ceas de mana si are rolul de a-i atentiona sa ia o pauza pe cei care uita sa se mai opreasca din mancat.
Dupa ce majoritatea programelor de slabit s-au dovedit ineficiente, cercetatorii americani si-au propus sa creeze un dispozitiv care sa il atentioneze pe cel care-l poarta atunci cand depaseste limita de kilocalorii admise pe zi. Aparatul monitorizeaza miscarile incheieturii mainii specifice mancatului, informeaza Daily Mail.
"Este usor de utilizat. Singurul lucru pe care proprietarul unui astfel de dispozitiv trebuie sa il faca este sa il porneasca atunci cand se apuca de mancat Aparatul va calcula singur numarul de kilocalorii servite la o masa.Oamenii subestimeaza ce si cat mananca, pentru ca se bazeaza doar pe observatie si e greu sa fii obiectiv. Ceasul nostru nu scapa nicio inghititura si te avertizeaza atunci cand mananci prea mult", a declarat precizat profesorul Adam Hoover, inventatorul dispozitivului.
Studiile de laborator, efectuate pe un esantion de 20 de subiecti care au trebuit sa poarte ceasul timp de o luna, au dovedit ca aparatul are o eficienta de peste 90% in contorizarea inghititurilor, indiferent de alimentele consumate sau de tacamurile folosite.</p>
Vote it up
150
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza