Andive cu sos tartar cu ridichi

O salata complexa, hranitoare si delicioasa, cu andive si oua
 
<p>Pentru 4 portii
Preparare: 25 minute

Ingrediente

2 oua
2 andive
8-10 frunze mari de salata frisée
2 cepe verzi
2 legaturi de ridichi de luna
Dressing
100 g pasta de branza cu verdeturi
50 g iaurt
2 lingurite otet cu verdeturi
2 linguri ulei de rapita
2 linguri verdeturi tocate marunt (patrunjel, cibulet, marar, hasmatuchi, macris si/sau creson)
sare, piper negru proaspat macinat

Preparare

Se fierb ouale tari si se trec apoi prin jet de apa rece. Se lasa sa se raceasca. Se curata andivele si se spala. Se scurg si se desprind frunzele. Frunzele de salata frisée se spala si se centrifugheaza.

Se asaza frunzele de salata frisée pe patru farfurii, iar deasupra lor, frunzele de andiva cu adancitura in sus. Se curata cepele verzi si se spala. Partea alba a cepelor se toaca, cozile verzi se taie in rondele fine.

Se curata ridichile de luna, se spala si se toaca. Se amesteca ceapa si ridichile tocate. Se amesteca pasta de branza cu iaurt, otet si ulei intr-un dressing cremos. Se inglobeaza doua treimi din verdeturi si se condimenteaza cu sare si piper. Se descojesc ouale si se taie in rondele subtiri.

Se pun in frunzele de andiva mai intai sos tartar cu ridichi, apoi dressing. Se orneaza portiile de salata cu felii de oua si restul de verdeturi tocate; se servesc imediat.</p>

Vote it up
131
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza