Anastacia nu se dă bătută

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
După o boală gravă, cântăreaţa americană Anastacia revine cu o doză sănătoasă de încredere în sine
 

ARE DOAR 1,59 METRI înălţime, dar vocea ei umple cele mai mari săli de spectacole. Oriunde cântă Anastacia, oamenii trăiesc senzaţia „pielii de găină“. Această reputaţie datează de la albumul ei de debut, Not That Kind (2000), care s-a vândut în cinci milioane de exemplare în toată lumea şi conţine piese nelipsite din play-list-urile posturilor de radio, cum ar fi I’m Outta Love sau Left Outside Alone. În 2003, însă, a lovit dezastrul. Artista a fost diagnosticată cu cancer la sân. Dar optimista în vârstă de 46 de ani nu a cedat. Acum a revenit, cu noul ei album, Resurrection, şi cu o nouă înţelegere a propriului corp şi a sufletului.

Reader’s Digest: Ce mai faci?

Anastacia: Bine! Sunt foarte mulţumită de felul în care mă simt. Şi au trecut doar doi ani de când nu eram atât de sigură că acest lucru se va mai întâmpla vreodată.

Nici nu-i de mirare: în februarie 2013 ai fost diagnosticată cu cancer de sân pentru a doua oară. O jumătate de an mai târziu sufereai o dublă mastectomie.

Mă decisesem mai demult să o fac, adică la doi ani după ce am avut prima oară de-a face cu cancerul. Mă hotărâsem să aştept să văd dacă va mai reveni vreodată boala. A revenit şi răspunsul a fost clar: urma să fac o mastectomie dublă.

Te simţi acum mai puţin femeie?

Progresele făcute în ultima vreme sunt suficient de mari pentru a nu te simţi mai puţin femeie.

Din contră, noii sâni sunt reconstruiţi conform dorinţelor pacientului, treptat şi sănătos. Nu eşti lăsată complet plată, cu o cicatrice şi nimic altceva. Asta chiar nu se întâmplă. Aşa că, la doar trei-patru săptămâni de la operaţie, ai deja părţi feminine acolo.

Iar rezultatul final poate fi mai bun decât ce aveai iniţial?

Se poate întâmpla ca la final să fie mai bine decât înainte. În special pentru femeile care au slăbit mult sau care au avut mai mulţi copii. Deci, după atâta suferință, chiar te afli într-o situaţie mai bună. E un mod chiar plăcut de a depăşi problemele, cu un sentiment de genul: „Ah, astea noi sunt chiar drăguţe!“ (râde)

Deci, întreaga experienţă cu cancerul a avut şi un impact pozitiv asupra ta?

Într-adevăr, mie mi-a schimbat perspectiva asupra sănătăţii mai mult decât orice altceva. Nu mai beau alcool. Mănânc mult mai sănătos. Fie că este vorba despre cancer sau despre despărţirea de o casă de discuri, voi găsi o cale de a scoate tot ce e mai bun din situaţia dată.

Cum este să ieşi iar la întâlniri, după toate astea?

Am fost întotdeauna un pic timidă când a fost vorba despre întâlniri. Acum sunt o persoană mult mai deschisă. De şi la întâlniri nu sunt nici pe departe atât de îndrăzneaţă cum par. Sunt mai de modă veche.

Dar nu simt că sunt mai sexy sau mai puţin sexy. Cred că am reuşit să recapăt ceea ce mă gândeam că am. Aşa că sunt la acelaşi nivel, indiferent care ar fi acela (chicoteşte). Dar, ca femeie, cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai selectivă.

După tot ce ne-ai spus, ce părere ai despre faptul că mass-media promovează „Resurection“ ca fiind marele tău album despre cancerul la sân?

Ei bine, pentru ei aceasta este doar o modalitate facilă de a evita controversele sau amabilităţile, spunând totuşi lucrurilor pe nume. O găselniţă destul de meschină de a-l eticheta drept „albumul despre ţâţe“. Pot răspunde la asta doar atât: OK, am avut cancer la sân, dar, din fericire, sunt oricum mai cunoscută pentru vocea mea decât pentru mărimea sânilor (râde). Şi încerc să revin la postura de cântăreaţă de fiecare dată după ce fac cancer (chicoteşte).

Vote it up
205
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza