Amintiri despre Frank Sinatra

În ziua de 12 decembrie ar fi împlinit 100 de ani. Cât de multe știi despre cântărețul cu ochi albaștri?
 

1.A devenit celebru sub numele de Frank Sinatra. Care erau, de fapt, prenumele adevărate ale acestui cântăreţ, actor şi prezentator de emisiuni de divertisment?

a) Francis Albert

b) Francesco Andrea

c) Franklin Alfred

 

2.Sinatra a strălucit atât ca actor, cât şi în calitate de cântăreţ. Pentu ce rol a obţinut Oscarul?

a) Clint Reno din Love Me Tender

b) Frankie Machine din The Man with the Golden Arms

c) Angelo Maggio din From Here to Eternity

 

3.Cum a comemorat oraşul New York moartea artistului, în data de 14 mai 1998?

a) cu un concert-omagiu

b) numind un parc cu numele lui

c) luminând în albastru Empire State Building

 

4. Sinatra a fost căsătorit de patru ori şi se spune că ar fi avut multe alte relaţii. Cu ce actriţă a fost el logodit între mariajul cu Ava Gardner şi cel cu Mia Farrow?

a) Lauren Bacall

b) Sophia Loren

c) Elizabeth Taylor

 

5. În anii ‘60, presa şi publicul erau foarte interesaţi de „the rat pack“ (expresie ce făcea referire la Sinatra şi cercul lui de prieteni). Cine nu făcea parte din acest grup?

a) James Dean

b) Dean Martin

c) Sammy Davis Jr.

 

6. În 1963, Frank Jr., fiul de 19 ani al lui Sinatra, a fost răpit de gangsteri. Trei zile mai târziu, tânărul a fost eliberat în schimbul unei recompense. Ce solicitare neobişnuită au avut răpitorii?

a) au dorit ca sumă să fie plătită în lire sterline

b) au vrut un cec

c) răpitorii au ţinut la cererea ini- ţială de 240.000 de dolari, chiar şi după ce Sinatra senior oferise un milion de dolari pentru întoarcerea în siguranţă a fiului său.

 

7. Sinatra a scos peste 1.400 de piese muzicale. Câte dintre albumele sale au în prezent satutul de disc de aur?

a) 23

b) 31

c) 45

 

8. The Voice (Vocea), aşa cum mai era cunoscut Frank Sinatra, şi-a schimbat prferinţele politice în a doua ju­mă­tate a vieţii, trecând de la democraţi la republicani. Cu toate acestea, întreaga sa viaţă a fost dedicată unei cauze. Care a fost aceasta?

a) drepturi egale pentru negri

b) eliminarea armelor nucleare

c) emanciparea femeii

 

9. Vocea lui Sinatra a încântat milioane de oameni. Ce fel de voce avea artistul?

a) de tenor

b) de bariton

c) de bas

 

10.Artistul celebru pentru frumoşii lui ochi albaştri, cânta deseori în oraşul Las Vegas. O placă memorială marchează locul unde Sinatra lua masa, la restaurantul său preferat. ştii care era locul un­de îi plăcea, în mod special, să ia masa în Sin City?

a) la McDonalds

b) la Golden Steer Steakhouse

c) la Patsy's Italian Restaurant

 

 

Răspunsuri

1a Ambii părinţi ai lui Sinatra erau originari din Italia. Aceştia şi-au botezat singurul fiu cu numele de Francis Albert.

2c La doi ani după ce a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun rol secundar în 1954, Sinatra a fost nominalizat pentru rolul principal din filmul The Man with the Golden Arm. Cu această ocazie însă, premiul a fost câştiat de Ernest Borgnine. Rolul lui Clint Reno din Love Me Tender a fost jucat de Elvis Presley.

3c Lumina albastră care a învăluit Empire State Building a fost o aluzie la porecla lui Sinatra – Ol' Blue Eyes (Ochi Albaştri).

4a Soţul lui Bacall, Humphrey Bogart, bun prieten cu Sinatra, a murit în 1957. Sinatra şi Bacall au devenit un cuplu doar câteva luni mai târziu. Sinatra a cerut-o în căsătorie pe Bacall, dar a desfăcut logodna curând după aceea.

5aPe lângă Sinatra, Dean Martin şi Sammy Davis jr., din „rat pack“ mai făceau parte Peter Lawford şi Joey Bishop.

6c Cei trei gangsteri nu s-au bucurat prea mult de răscumpărare. Toţi trei au fost capturaţi. La tribunal, apărătorul lor a declarat că Frank Sinatra Jr. şi-a înscenat răpirea pentru publicitate, sperând să-şi promoveze astfel cariera de cântăreţ. Apărarea nu a funcţionat – gangsterii au fost condamnaţi la câţiva ani de închisoare. Răpitorii au cerut neobişnuita sumă de 240.000 de dolari pentru că nu avea nevoie de mai mulţi bani şi se presupune că intenţionau să-i restituie la un moment dat.

7b El a mai avut şi nouă discuri de platină şi patru albume multi-platină.

8a În anii '50 şi '60, segregarea rasială continua să fie practicată în multe părţi ale Statelor Unite. Sinatra a refuzat să cânte la evenimente la care accesul negrilor era interzis.

9b Vocea lui Sinatra este considerată, în general, una de bariton.

10b Lui Sinatra îi plăceau foarte mult fripturile şi era un mare fan al bucătăriei italo-americane. Mergea de multe ori la Patsy's şi când se afla în New York.

Vote it up
334
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza