Amenzi pentru batai

Parintii si profesorii ar putea fi amendati daca umilesc sau bat copiii
 
<p>
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a prezentat, in dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Astfel, potrivit acestui proiect, cadrele didactice care aplica tratamente degradante minorului ar putea fi amendate cu sume pana in 2.500 de lei, iar in cazul parintilor sanctiunea poate ajunge pana la 1.000 de lei.

De asemenea, proiectul de act normativ propune introducerea de sanctiuni si pentru parintii care isi trimit copiii la cersit.

In nota de fundamentare care insoteste documentul se precizeaza ca sunt introduse, in acelasi timp, sanctiuni pentru parinti, cadre didactice sau autoritati ale administratiei publice locale, in situatiile in care acestia nu isi indeplinesc in mod corespunzator atributiile sau responsabilitatile ce le revin in ceea ce priveste asigurarea cresterii si ingrijirii adecvate a copiilor sau luarea masurilor de protectie speciala necesare.

Concret, sanctionarea parintilor poate fi propusa in cazul in care acestia ii folosesc pe copii la cersit, iar pentru cadrele didactice, in situatia aplicarii de tratamente umilitoare sau degradante.

</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Cea mai buna dobanda fixa la lei. Click pentru credit</a></strong>
 
Vote it up
111
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza