Aluat cu branza si legume

Coca de choux este simpla si se poate prepara dinainte. La fel si umplutura de legume
 
 
<p>Timp de preparare si gatit: circa 1 ora
Portii: 4

Ingrediente

Pentru aluatul de choux:
55 g unt
75 g faina
2 oua batute
55 g cascaval Ementhal, ras fin
1/4 lingurita ardei iute pisat
Pentru umplutura ratatouille la cuptor:
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 vanata mare taiata in bucati de 2 cm
2 dovlecei taiati in bucati de 2 cm
1 ardei gras rosu fara seminte taiat cubulete
1 ardei gras verde fara seminte taiat cubulete
1 ceapa tocata
3 catei de usturoi tocati marunt
1 conserva fasole boabe, circa 410 g, scursa si clatita
1 conserva rosii taiate, circa 400 g
3 linguri patrunjel tocat
2 linguri cimbru proaspat tocat
sare si piper

Preparare

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade (pozitia 7). Se face mai intai un ratatouille (tocana de legume in stil frantuzesc) la cuptor. Se imprastie uleiul pe fundul unei tavi mari de copt, apoi se pun vanata, dovleceii, ardeiul rosu si cel verde, ceapa si usturoiul. Se amesteca pentru ca legumele sa se imbibe cu ulei. Se coc 35–40 de minute sau pana se rumenesc si sunt fragede, intorcand legumele dupa 20 de minute.
Intre timp, se face aluatul de choux. Intr-o cratita se pun untul si 150 ml de apa. Se incalzesc la foc mic pana cand se topeste untul, apoi se pun la fiert. Cand clocotesc, se ia de pe foc si rapid se adauga faina. Se bate cu o lingura de lemn pana cand amestecul are forma unei sfere. Se lasa sa se raceasca 2 minute, apoi se adauga treptat ouale batute, obtinandu-se un aluat omogen, tare. In acesta se adauga branza si ardeiul iute.
Aluatul de choux se pune de jur-imprejurul unui vas rotund sau oval, termorezistent, de 1,2 litri. Se pune in cuptor (la aceeasi temperatura) si se coace circa 25 de minute sau pana este bine crescut si rumenit. (In timpul coacerii nu se deschide usa cuptorului.)
Cand aluatul este aproape gata, se pune fasolea intr-o cratita. Se adauga rosiile cu sucul lor, patrunjelul, cimbrul tocat, sare si piper dupa gust. Se fierb la foc mic circa 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se incalzeste bine.
In amestecul cu fasole se adauga legumele coapte si se amesteca usor. Se pune umplutura in mijlocul aluatului proaspat copt si se serveste.

Cateva idei
• In loc de colac se fac 4 gogosi mari de choux. Se toarna aluatul de choux in gramajoare pe o tava de copt unsa putin. Se coc 15–20 de minute sau pana sunt crescute si rumenite. Se taie si se umplu cu amestecul de ratatouille.
• Se inlocuieste branza Gruyère cu Emmenthal sau fontina, iar ardeiul iute se inlocuieste cu 4 cepe verzi taiate felii subtiri si 2 linguri de patrunjel tocat.
• Pentru aluat cu praz si ciuperci, 1 praz taiat felii subtiri se moaie in 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, apoi se adauga 500 g ciuperci castanii taiate felii groase si 1 catel de usturoi zdrobit. Se prajesc inca 5 minute, pana se moaie ciupercile si sucul s-a evaporat. Se adauga 3 linguri de patrunjel tocat, 2 linguri cimbru proaspat tocat si 1 conserva fasole boabe ochi negri, circa 410 g, scursa si clatita. Se condimenteaza. Se incalzesc bine la foc mic, apoi se umple aluatul proaspat copt. </p>

Vote it up
220
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza