Aloe vera reface pielea

Planta are proprietăţi antiinflamatoare, astringente, emoliente, antibacteriene şi antivirale
 
<p>Consultantul în frumuseţe Dana Sota, autoarea cărţii "Frumuseţea se învaţă", spune că această plantă este des folosită în cosmetică deoarece are capacitatea de a calma pielea iritată, eczemele, arsurile şi rănile superficiale. "Conţine vitaminele C şi E, zinc şi polizaharide care au rolul de a stimula procesul de reparare a pielii", menţionează specialistul Sota. De asemenea, vitamina C ajută la menţinerea tonusului vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia, esenţială în sănătatea glandei suprarenale care ne susţine organismul în momentele de stres.
În plus, un tratament cu această plantă previne apariţia ridurilor. Este necesar ca, de câteva ori pe săptămână, să se aplice timp de zece minute comprese cu suc de aloe. De asemenea, planta se mai poate folosi şi pentru tratarea pielii uscate.
În general, din această plantă se prepară un gel. Gelul este folosit în industria cosmetică, unde are rolul de a hidrata şi de a îngriji pielea. Acest gel grăbeşte vindecarea rănilor, controlează acumularea de fluide în corp şi calmează inflamaţiile. Mai mult, gelul reduce disconfortul cauzat de bacterii şi fungi. El se mai poate folosi şi pentru tratarea leziunilor din interiorul gurii sau din jurul ei.
Un studiu recent a arătat că această plantă poate vindeca şi aftele de la nivelul gurii. Această afecţiune are o incidenţă de 1 la 100 de persoane.</p>
Vote it up
572
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza