Alocatiile, in functie de absente

Alocatia pentru sustinerea familie va fi acordata in functie de absentele scolare
 
<p>Familiile care au in intretinere copii de varsta scolara si care beneficiaza de alocatie pentru sustinerea familiei pot pierde acest drept din cauza absentelor scolare nemotivate ale copiilor. Masura este prevazuta in normele metodologice de aplicare a Legii nr. 277/2010, care s-au aflat in dezbatere publica pana pe 16 ianuarie pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Acestea prevad ca familiile care au in intretinere copii de varsta scolara, beneficiaza de alocatie in conditiile in care copiii frecventeaza fara intrerupere cursurile unei forme de invatamant si nu inregistreaza absente nejustificate in cursul unui semestru care sa conduca la scaderea notei la purtare la 8. In aceste conditii, dreptul la alocatie, respectiv plata acesteia se suspenda in luna urmatoare celei in care se constata ca absentele nemotivate inregistrate de un copil din familia beneficiara depasesc numarul de 20.
La depunerea cererii de acordare a alocatiei, reprezentantul familiei trebuie sa prezinte la dosar o adeverinta eliberata de unitatea de invatamant la care sunt inscrisi copiii, care sa ateste ca acestia frecventeaza o forma de invatamant.
"Beneficiaza de alocatie si familiile care au in intretinere copii de varsta scolara, dar care intrerup temporar frecventarea cursurilor de invatamant organizate potrivit legii sau repeta anul scolar numai din motive de sanatate dovedite cu certificat medical", se mai arata in normele metodologice.
Pentru copiii de varsta scolara din familiile beneficiare de alocatie, inspectoratele scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, au obligatia de a comunica agentiilor teritoriale, pana la data de 15 a lunii urmatoare incheierii semestrului scolar, situatia privind absentele scolare inregistrate de catre acesti copii.</p>
Vote it up
260
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza