Alimentele, etichetate cu buline colorate

Propunerea legislativa privind etichetarea alimentelor in functie de continutul aditivilor a primit aviz favorabil
<p>Potrivit initiativei legislative avizata pozitiv de Comisia de Sanatate din Senat in aceasta saptamana, fiecare produs alimentar trebuie sa aiba inscrisa pe eticheta sau pe ambalaj o bulina verde, portocalie sau rosie. Bulina verde va fi aplicata pe produsele alimentare sanatoase, care pot fi consumate zilnic fara sa prezinte vreun risc pentru sanatate, bulina portocalie pentru produsele alimentare care trebuie consumate cu moderatie, iar bulina rosie pentru cele care contin substante sau aditivi care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.
Criteriile in baza carora va fi acordata fiecarui produs alimentar cate o bulina vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii, care va avea in vedere factori precum gradul de pericol, tipul si cantitatea de aditivi alimentari din fiecare produs, mai prevede initiativa legislativa.</p>
Vote it up
354
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza