Alimentele bune pentru piele

Sănătate și frumusețe cu ingrediente obișnuite din bucătăria ta
 

Și în acest anotimp călduros pielea noastră are nevoie de îngrijire și hidratare și nu numai de protecție împotriva soarelui. Iată câteva idei din jurul lumii pentru hrănirea pielii prin aplicarea de ingrediente alimentare.

Mască de ten din fructe. Pasați pulpa unui fruct moale și întindeți-o pe față. Lăsați-o câteva minute înainte de a o îndepărta prin clătire. Femeile indoneziene spun că pulpa de mango e cea mai bună pentru destuparea porilor și tonifierea pielii. Franțuzoaicele folosesc boabe de struguri proaspăt tăiate.

Balsam din ulei de măsline. Italiencele folosesc uleiul de măsline ca balsam de buze, în timp ce grecoaicele își masează cu el pielea uscată sau arsă de soare. În Asia, femeile folosesc uleiul de camelii pentru a-și hidrata și înmuia pielea, dar și pentru a reduce vergeturile.

Glucide pentru cearcăne. Un truc cosmetic tradițional din Spania constă în aplicarea de felii subțiri de cartofi sub ochi timp de zece minute pentru a face să dispară cercurile întunecate de după o noapte de petrecere. Pentru a avea o piele netedă, femeile japoneze se spală pe față cu apa cu care au clătit orezul.

Calmant din fulgi de ovăz. Baia cu apă caldă în care s-au pus fulgi de ovăz este un leac popular folosit în general în Europa, care liniștește pielea iritată, cu mâncărimi. Folosiți și în compoziția măștilor faciale, fulgii de ovăz au proprietăți hidratante și protejează pielea împotriva iritanților.

Exfoliant din cereale. Japonezele folosesc de veacuri cerealele pentru a-și exfolia pielea. Tărâțele de orez și fasolea adzuki sunt cele mai larg utilizate. Tărâțele de orez rezultă din învelișul extern cafeniu al boabelor de orez. Sunt bogate în ulei și conțin acid fitic, o substanță ce stimulează procesul de exfoliere, care ajută pielea să își înlocuiască celulele moarte. Și în India femeile folosesc orezul la gomajul facial.

 

Folosiți o cremă cu protecție solară

Dacă vreți să preveniți apariția ridurilor, cel mai bun remediu antiîmbătrânire este o cremă cu protecție solară bună. Folosirea cremelor de acest fel este recunoscută de către dermatologi drept cea mai bună cale de a preveni îmbătrânirea pielii. Protejând împotriva razelor UVA și UVB, ele limitează vătămărarea profundă a colagenului și elastinei.

Sursa: Reader’s Digest – “Secretele sănătății” 

Vote it up
299
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza