Alimente care previn Parkinsonul

In urma unui studiu, s-a constatat ca anumite fructe si legume ajuta barbatii
 
<p>
Barbatii care mananca fructe si legume bogate in flavonoide si antioxidanti prezinta un risc cu 40% mai mic de a dezvolta boala Parkinson, arata un nou studiu realizat de cercetatorii de la Harvard School of Public Health.
Fructe precum: fragi, mure, zmeura, seminte de coacaze negre sau afine, scad riscul de a dezvolta boala, insa numai in cazul barbatilor. La cei care consuma cel putin o data pe saptamana legume cu pastai, riscul scade cu aproximativ 24%, se arata in acelasi studiu, informeaza agerpres.ro
 
Dr Xiang Gao, autorul studiului, a afirmat ca: "Date fiind potentialele efecte ale acestor mici fructe si ale legumelor cu pastai asupra sanatatii, printre care reducerea riscului de hipertensiune, cum arata alte studii, ar fi bine ca astfel de fructe sa fie incluse in alimentatie".

Flavonoidele sunt cunoscute pentru proprietatile lor de a ameliora inflamatiile, au proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, protejeaza vasele sanguine, scad tensiunea arteriala, fiind in acelasi timp hepatoprotectoare. Alte alimente bogate in flavonoide sunt: ceapa, merele, varza, brocoli, germenii de grau, ciocolata si chiar vinul rosu.

</p>
Vote it up
386
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza