Alimente care combat radiatiile UV

Alimentele bogate in vitamina C intarzie aparitia ridurilor fiind recomandate mai ales persoanelor cu ten uscat
 

<p>Razele UVA si UVB sunt responsabile de aparitia imbatranirii precoce a pielii, avertizeaza medicii dermatologi. Potrivit specialistilor, trecerea timpului, vantul, poluarea, fumul de tigara sunt alti factori care agreseaza tenul si accelereaza aparitia ridurilor, mai ales in zonele de expresie, precum cea a gurii si a ochilor.

Pentru a preveni efectele nocive ale razelor soarelui, specialistii recomanda cateva alimente care stimuleaza colagenul.
Astfel, capsunile, bogate in vitamina C, pot intarzia aparitia ridurilor fiind recomandate mai ales persoanelor care au tenul uscat. Potrivit specialistilor, vitamina C are proprietati de "stergere" a ridurilor si asta pentru ca aceasta vitamina are abilitatea de a sintetiza colagenul. Ardeii grasi rosii, papaya, broccoli si portocalele au si ele un continut ridicat de vitamina C.

Rosiile sunt bogate in lycopene, un carotenoid care ajuta la netezirea pielii. Acelasi efect asupra tenului il au pepenii si morcovii, deoarece contin acelasi carotenoid.

Specialistii recomanda in perioada caniculara tofu sau alte alimente din soia, deoarece ajuta la mentinerea nivelului de colagen din piele, datorita continutului ridicat de isoflavoni, care protejeaza derma impotriva razelor UV.

De asemenea, alimentele bogate in Omega 3, precum somonul, sardinele, pastravul sau tonul, ajuta la intarzierea procesului de imbatranire, datorita grasimii EPA, care ajuta la conservarea colagenului la nivelul pielii.</p>

Vote it up
352
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza