Alimente care ajută părul să crească

Oferă-i părului tău energia de care are nevoie
 

Fie că vrei să revii la o lungime adecvată după o tunsoare eşuată, fie îţi doreşti plete cât mai lungi, trebuie să ştii că podoaba ta capilară are nevoie de energie din interior pentru a creşte rapid.

De aceea trebuie să incluzi în dieta ta alimente cu beneficii semnificative pentru păr. Iată care sunt acestea, potrivit specialiștilor de  la site-ul stylecaster.com

 

Somonul

Acest peşte conţine elemente esenţiale pentru creşterea părului precum vitamina D şi proteine, dar şi acizi graşi omega 3, care îţi menţin scalpul sănătos.

 

Ardeiul gras

Ardeiul gras are de aproape zece ori mai multă vitamica C decât portocalele (341 milligrame comparativ cu 63). Iar vitamina C, care este un antioxidant, este extrem de importantă pentru părul tău pentru că îi oferă rezistenţă fibrei capilare, dar şi foliculului de păr, prevenind ruperea şi căderea.

 

Stridiile

Deficienţa de zinc poate fi responsabilă pentru căderea părului şi apariţia problemelor la nivelul scalpului. Iar stridiile sunt foarte bogate în zinc, ajutând la prevenirea unor astfel de probleme.

 

Ouăle

Ouăle conţin atât acizi graşi omega 3 cât şi biotină, o substanţă inclusă adesea în suplimentele şi medicamentele pentru creşterea părului. Gălbenuşul este cel care îţi oferă aceste beneficii, dar este foarte important să nu exagerezi cu consumul de ouă, care poate determina creşterea nivelului de colesterol din sânge. Trei ouă pe săptămână sunt suficiente.

 

Seminţele de floarea soarelui

Conţinutul ridicat de vitamina E transformă seminţele de floarea soarelui într-un aliat important pentru creşterea părului. Stimulează circulaţia sanguină la nivelul scalpului, ceea ce determină o creştere accelerată a părului. Consumă seminţele crude şi nesărate, pentru a beneficia de toţi nutrineţii pe care îi conţin.

 

Avocado

Datorită concentraţiei mari de acizi graşi esenţiali, care se găsesc în mod normal şi în celulele pielii, avocado stimulează producţia de colagen şi elastină. Aceste substanţe menţin pielea sănătoasă, inclusiv scalpul, ceea ce contribuie la creşterea adecvată a părului. 

 

Sursa: eva.ro

Vote it up
303
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza