Alimentatie pentru alergie

O dieta bogata in antioxidanti reduce reactia inflamatorie a organismului la alergeni
 

Alergia fiind o afectiune profund individuala, nu exista o lista definitiva a alimentelor "bune" si "rele". Dar o dieta bogata in antioxidanti si acizi grasi omega-3 proveniti din pestele gras reduce reactia inflamatorie a organismului la alergeni.

Atentie insa, pestele afumat poate fi un declansator de alergie. Pentru a ameliora echilibrul acizilor grasi, reduceti aportul de ulei de floarea soarelui si de alte uleiuri din seminte din margarina sau alimente prajite si inlocuiti-le cu ulei de masline si produse ce il contin.

Alimente in general recomandate:

• Avocado, quinoa, seminte de floarea-soarelui – pentru continutul de magneziu;

• Ceapa rosie, cirese, fructe de padure, mere – pentru continutul de quercetina;

• Ardei, broccoli, capsuni, citrice – pentru vitamina C.
 

Vote it up
23
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza