Alimentatia si sarcina

E bine sa evitati unele alimente in timpul sarcinii, deoarece va pot afecta copilul nenascut
 

Cerealele, fructele si legumele proaspete pe care le consumati in mod obisnuitnu provoaca probleme. Recomandarile se refera in principal la carne, peste, crustacee si lactate.

Alimente care se pot consuma fara probleme:

• Branzeturi tari
• Branzeturi moi (doar pasteurizate)
• Peste alb, daca nu provine din ape poluate
• Peste gras (maximum 2 portii pe saptamana)
• Oua (gatite pana ajung in stare solida)
• Crustacee fierte (doar daca s-au deschis in timpul prepararii)
• Sushi, daca pestele a fost congelat in prealabil.

Alimente de evitat:

• Branzeturi moi (nepasteurizate, maturate sau cu mucegai)
• Oua si alimente care contin oua crude sau gatite insuficient, precum maioneza preparata in casa
• Lapte crud (nepasteurizat) de vaca, oaie sau capra (in afara cazului in care a fost fiert)
• Suc nepasteurizat
• Toate tipurile de pateuri, inclusiv cele vegetale
• Carne cruda sau gatita insuficient
• Ficat sau produse din ficat
• Rechin, peste-spada si pesti din familia Istiophoridae
• Crustacee crude

Vote it up
7
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza