Alergarea nu distruge genunchii

Modul in care articulatiile se adapteaza la miscare poate preveni degenerarea oaselor
 
<p>
Alergatorii sufera accidente, leziuni ale ligamentelor si tendoanelor la sold, genunchi si articulatiile gleznei, insa dovezile sugereaza ca alergatul nu numai ca nu va duce la probleme cu genunchii sau osteoartrita, dar poate ajuta chiar la reducerea riscului de debut a osteoartritei.
Modul in care articulatiile se adapteaza la alergat poate preveni degenerarea oaselor asociata cu un stil de viata sedentar.
Alergatul si exercitiile fizice constante protejeaza de fapt genunchii, iar beneficiile depasesc cu mult riscurile.
Oamenii care nu au alergat niciodata pe vreme rece, fie ca sunt incepatori la alergat, fie ca traiesc in zonele cu clima temperata isi exprima adesea ingrijorarea in privinta faptului ca plamanii lor vor ingheta daca alearga la temperaturi mai joase de -18 grade Celsius.
Ingrijorarea para sa provina din faptul ca rata crescuta a respiratiei in timpul alergatului poate fi inconfortabila in orice mediu, mai ales pentru alergatorii incepatori, dar si pentru ca vremea rece poate exacerba problemele respiratorii existente.
Cu toate acestea, preocuparile legate de eventualele probleme pulmonare sau ale tractului respirator sunt nefondate. “Plamanii sunt foarte bine protejati”, a declarat Cathy Fieseler, medic si maratonist.
Daca nu este prea frig pentru a fi in siguranta – de exemplu, un risc ridicat de degeraturi – nu aveti de ce sa va faceti griji in privinta alergatului.
</p>
Vote it up
396
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza