Alcoolul, mai nociv decat drogurile

Daca se tine cont de efectele asupra societatii, alcoolul este cea mai periculoasa substanta
 
<p>Alcoolul este mai nociv decat heroina si cocaina, daca se tine cont de efectele acestor substante atat asupra indivizilor, cat si asupra intregii societati, potrivit unui studiu publicat in revista medicala britanica The Lancet, informeaza AFP. 
Autorii acestui studiu, comandat de Independent Scientific Committee on Drugs (ISCD), considera ca "actualele sisteme de clasificare a drogurilor tin cont prea putin de nocivitatea reala a acestora".

Specialistii s-au declarat, totodata, de acord cu concluziile unor studii precedente, potrivit carora "implementarea unor politici stricte vizand alcoolul va reprezenta o politica de sanatate valabila si necesara".

Expertii facand parte din ISCD au alcatuit propriul sistem de evaluare a substantelor si au studiat gradul de nocivitate al drogurilor asupra corpului uman, luand in calcul si alti factori, precum costul folosirii lor pentru sistemul de sanatate sau pentru sistemul penitenciarelor din fiecare tara.

Heroina, crack-ul (un derivat din cocaina) si metamfetamina sunt cele mai nocive pentru organism, insa, daca se tine cont de efectele asupra societatii, alcoolul este cea mai periculoasa substanta, fiind urmat in acest clasament de heroina si de crack.

Pe o scara a gradului de periculozitate de la 0 la 100, alcoolul a fost evaluat cu 72 de puncte, heroina - 55 de puncte, iar crack-ul - 54 de puncte. </p>

Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza