Albirea parului depinde de gene

Si deficienta de vitamina B-12 si problemele cu glanda tiroida te pot albi prematur
 
<p>
Contrar credintei populare, nu s-a demonstrat ca stresul ar fi un factor care ar duce la albirea parului. Oamenii de stiinta nu stiu exact de ce unii oameni albesc prematur, cu debut intre 20-30 de ani, dar cred ca, in mare masura, albirea parului este determinata genetic.
 
Unele boli autoimune si genetice sunt asociate cu albirea prematura, inclusiv vitiligo, sindromul Werner si alopecia – care duc la caderea doar a firelor de par colorate si astfel parul arata ca si cum s-a albit peste noapte.
Deficienta de vitamina B-12 sau anumite probleme cu glanda tiroida pot provoca albirea prematura, care este reversibila, daca problema este corectata.
Albirea prematura a parului poate fi indusa si de obiceiuri alimentare nesanatoase.
Albirea poate fi cauzata de consumul prea mare de cafea, alcool si alimente grase si uleioase. Ar trebui sa reduceti consumul acestor produse alimentare pentru a preveni albirea prematura, dar si pentru a va imbunatati starea de sanatate generala.
Alimente recomandate:
•    soia si nuci;
•    alimente bogate in proteine care contin fier, zinc, plus vitaminele A si B;
•    cereale integrale;
•    fructe si legume proaspete.
Un remediu natural - ulei de nuca de cocos
S-a demonstrat ca aplicarea de ulei de nuca de cocos poate preveni albirea. Masati scalpul in fiecare seara cu ulei de nuca de cocos inainte de culcare si spalati-l dimineata.
</p>
Vote it up
166
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza