Ajuta-i si tu pe “Copiii Invizibili”

Copiii care nu au acte de identitate pot fi ajutati sa devina "vizibili" printr-un simplu sms 
 
<p>Campania "Copiii Invizibili", initiata de UNICEF si SRR,  isi propune sa atraga fonduri care sa ajute cat mai multi copii sa devina vizibili: sa aiba certificate de nastere, sa stie cand isi serbeaza ziua de nastere, sa fie inscrisi la medicul de familie, sa existe ca persoana si sa fie valorizat de societate.  „Copiii invizibili” sunt copiii care nu „exista”, care nu au acte de identitate, un nume si nu se pot bucura de o serie de drepturi. Acesti copii sunt cei mai vulnerabili, fiind supusi celor mai mari riscuri: vanzare, trafic sau alte forme de exploatare. Ei nu pot avea un medic de familie, nu pot merge la gradinita sau la scoala.
Oricine se poate implica donand 2 euro prin sms la numarul de telefon 848, in perioada 15-31 decembrie 2010.
In plus, pe 23 decembrie, personalitati care sustin aceasta campanie, printre care Andreea Marin Banica si Gica Hagi (Ambasadori ai Bunavointei pentru UNICEF Romania), Margareta Paslaru si Florin Piersic, se vor reuni pentru dublarea numarului de SMS-uri primite toata saptamana.
Fondurile stranse prin intermediul campaniei vor fi folosite pentru: identificarea copiilor invizibili, asigurarea accesului la minimul de servicii necesar pentru a trai decent, prevenirea separarii copilului de familie, prevenirea abuzului, neglijarii si exploatarii copilului.
Cu 38.000 de euro (50.000 $), UNICEF poate interveni in aproximativ opt comunitati dintr-un judet, adica peste 1.500 de copii si familiile lor pot benefica de sprijin. Activitatile de sustinere vor incepe in ianuarie 2011 si se vor desfasura pana in 2012.
Numarul de telefon 848 este oferit gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote in perioada 15 – 31 decembrie 2010. Valoarea unui SMS este de 2 Euro la care nu se percepe TVA.</p>
Vote it up
146
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza