Ai grija la purici!

In ciuda dimensiunii lor, puricii  sunt niste paraziti extrem de daunatori. Chiar daca animalul tau nu se scarpina, e bine sa fii vigilent
 
<p>
Verifica-ti animalul. Puricii sunt usor de detectat datorita excrementelor pe care le lasa: urme mici negre, pe spate, inspre coada, in zona stomacului sau pe gat.

Alege-i tratamentul adecvat: spray, pilula, zgarda speciala, tableta… Dar nu inainte de a cere sfatul mediculuiveterinar.

Citeste instructiunile. Vezi, mai intai, varsta minima de la care solutiile contra puricilor pot fi administrate, dar si contraindicatiile (animal batran, bolnav sau in sarcina). Nu folosi niciodata  produse destinate cainilor pe pisici sau invers, ori pe alte specii. Pot fi fatale!

Combina actiunea unui produs antiparazitar cu cea a unei solutii care inhiba dezvoltarea oualor.

Trateaza-ti toate animalele (daca ai mai multe: caini, pisici, rozatoare) in acelasi timp. Chiar daca nu se afla in contact direct, pot fi infestate. Repeta riguros tratamentul, o data la o luna sau la trei luni, in functie de indicatiile produsului.

Da cu solutie antipurici in toate camerele casei. Acestia traiesc in blana animalelor si le ciupesc, pentru a se hrani cu sangele lor. Depun aproximativ 50 de oua in fiecare zi, care cad pe paturi sau covoare si ajung in imbinarile dintre bucatile de parchet.

O pisica la scara foarte mare

48,3  cm de la labuta, la spinare. Este talia lui Trouble,  o pisica de patru ani.  Acest motan din rasa Savannah, care traieste in Statele Unite, a fost declarat oficial cea mai inalta pisica din lume, in noiembrie 2011, de o echipa de experti a Cartii Recordurilor. El a surclasat-o astfel pe Scarlett’s Magic, o femela ce masoara „numai“ 43,4 centimetri. Creata in anii ’80, rasa Savannah e un rezultat al incrucisarii dintre Serval, o felina africana salbatica, cu diverse specii de pisici domestice.
</p>
Vote it up
466
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza