Ai grija de oasele tale

Aproape 12% dintre femeile din Romania sufera de osteoporoza
 
<p>Osteoporoza este a treia cauza de mortalitate in tarile civilizate si afecteaza peste 200 milioane de oameni la nivel mondial si aproximativ 12% din populatia Europei. In Romania, procentul variaza intre 10% si 12%. Osteoporoza este o boala care afecteaza femeile in proportie de 90%, preventia prin diagnosticarea sa din timp fiind esentiala.

Printr-un nou program complet de diagnosticare si tratare a osteoporozei numit “Multumesc, mama!”, se incearca sa se atraga atentia asupra  incidentei crescute  si a efectelor negative ale osteoporozei asupra calitatii vietii femeilor de peste 50 de ani. Tratamentul adus in atentia pacientilor de catre o retea privata de sanatate este unul revolutionar si complex avand la baza ultimele descoperiri din bio-inginerie.

„Osteoporoza este maladia silentioasa deoarece, de obicei, diagnosticul se pune tardiv, atunci cand apar complicatii: fracturile vertebrale si de sold. Aceasta boala, in 80% din cazuri, apare post menopauza, de unde si concluzia ca toate femeile dupa menopauza ar trebui sa-si faca teste screening pentru diagnosticare. Exista doua tipuri de teste: teste screening care se refera la ultrasonografia calcaneana sau falangeana si test de diagnostic care se refera la DEXA, care stabileste diagnosticul de osteoporoza inainte de aparitia complicatiilor.„ a declarat dr. Magda Parvu, medic primar reumatologie, doctor in stiinte medicale.

Programul „Multumesc, mama!” este centrat pe ideea de preventie si permite diagnosticarea din timp a osteoporozei astfel incat mama dumneavoastra sa isi pastreze sanatatea si independenta cat mai mult timp. Testele medicale nedureroase si foarte precise pot oferi informatii despre sanatatea oaselor inainte ca problemele sa apara. La primul control, medicul ii va recomanda un test numit “osteodensitometrie” sau DEXA, daca mama dumneavoastra are peste 65 ani sau are un risc de a avea osteoporoza.

Tratamentul dureaza 12 luni si consta in cateva etape in care monitorizarea permanenta a pacientei este esentiala. Intr-o prima etapa, pacienta se prezinta pentru osteodensitometrie. Cu rezultatul obtinut, se programeaza la consult la unul dintre medicii din program. Medicul ales va continua sa o monitorizeze pe toata perioada programului. In aceasta etapa, mama dumneavoastra va beneficia de tratamente de tip endocrinologic si reumatologic. Urmeaza etapa calificarii pentru tratament care consta in: analize de laborator la recomandarea medicului si in consultul de specialitate care va stabili forma de tratament. Cea de-a treia etapa este rezervata tratamentului si monitorizarii si consta in tratament injectabil (doar doua injectii timp de un an), consult de specialitate, osteodensitometrie pentru trei segmente (coloana si sold bilateral) si in consult de specialitate la evaluarea finala.

Cei interesati pot afla mai multe de pe site-ul http://reginamaria.ro/multumescmama/ sau sunand la tel: 021 9268. </p>

<p>(P) Afla cum poti economisi 40-50% din rate creditului tau de nevoi personale </p>
 

Vote it up
530
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza