Ai grija de inima ta mergand la dentist

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Daca ai grija de dantura in mod regulat riscul de a te imbolnavi de inima e mai mic cu 30%
 
<p>Persoanele care isi ingrijesc in mod corespunzator dintii prezinta un risc cu 30% mai mic de a suferi de atac de cord, accident vascular cerebral sau de alte afectiuni cardiovasculare, informeaza site-ul medicalnewstoday.
Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la UC Berkeley's School of Public Health, dupa ce au monitorizat 7.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 44 si 88 de ani. "Au existat cateva studii stiintifice care au aratat o posibila legatura intre ingrijirea dentara si bolile cardiovasculare, insa acum s-a demonstrat pentru intaia oara ca o dantura impecabila reduce semnificativ atacurile de cord si celelalte probleme cardiovasculare", spune medicul Timothy Brown, coordonatorul studiului. Expertii au constatat ca persoanele care aveau afectiuni dentare netratate prezentau un risc crescut de a suferi boli cardiace.
Potrivit expertilor, estrogenul, hormonul sexual feminin, are un rol protector impotriva bolilor de inima pentru ca lupta impotriva aterosclerozei. Abia dupa varsta de 50-55 de ani, femeile ajung din urma barbatii ca nivel de risc pentru bolile cardiovasculare.
In lipsa unor afectiuni dentare vizibile, cercetatorii recomanda vizite bianuale la stomatolog. Mai mult, pentru a preveni aparitia bolilor de inima se recomanda periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi si o ingrijire minutioasa a protezei dentare, in cazul existentei acesteia.</p>
Vote it up
276
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza