Ai grija ce-i dai copilului sa bea!

Medicii atrag atentia asupra pericolului la care parintii isi expun copiii, daca acestia sunt lasati sa bea cofeina
 
<p>Ultimele sondaje realizate in Statele Unite au relevat faptul ca 75% dintre copiii americani beau zilnic sucuri bogate in cofeina, de tip cola. In acest context, pediatrii americani au avertizat, inca o data, ca sucurile bogate in cofeina sunt asociate cu aparitia ADHD-ului, tulburari ale somnului, lipsa puterii de concentrare si compromit sanatatea oaselor, din cauza cofeinei continute. "Parintii ar trebui sa fie constienti de influenta potential negativa pe care o are cofeina asupra calitatii somnului unui copil. Astfel de bauturi mai pot distruge si ficatul", a precizat doctorul William Warzack, citat de Gandul.info.
Studiile de specialitate au aratat ca micutii care beau bauturi de tip cola, de cel putin doua ori pe zi, au oasele fragile. Se pare ca unul dintre motive este faptul ca aceste bauturi inlocuiesc consumul de lapte sau sucuri naturale, lichide esentiale pentru buna dezvoltare a copiilor. Un alt motiv ar fi continutul ridicat de cofeina.
O explicatie suplimentara posibila este legata de acidul fosforic continut de aceste sucuri. Din cauza faptului ca organismul neutralizeaza acidul fosforic cu ajutorul calciului, in corp apare un dezechilibru.
Potrivit nutritionistilor, un litru de bautura de tip cola este echivalent cu 100-110 grame de zahar alb, cantitate exagerata pentru organismul unui copil (n.r. - 100 g de zahar inseamna aproximativ jumatate de cana obisnuita). Mai ales ca, intr-o zi normala, bem o cafea cu zahar si consumam dulciuri si produse de patiserie, care, pe langa zaharul alb, contin si aditivi cu o concentratie glicemica ridicata.</p>
Vote it up
732
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza