Ai grijă de tenul tău

Ţine ridurile la distanţă cu cinci sfaturi simple
 

Fața ta este permanent expusă agresiunii factorilor externi. De aceea necesită o îngrijire aparte şi permanentă. Iată cinci lucruri simple, de care e bine să ţii cont:

1. Protejează-ţi pielea de soare tot anul. Foloseşte o loţiune de protecţie solară cu factor de protecţie (SPF) de minimum 30. Pielea ta poa­te fi afectată de soare în orice anotimp.

2. Aplică o cremă cu vitamina C. Pentru a te proteja mai bine, aplică pe faţă o cremă cu vitamina C peste loţiunea de protecţie solară. Acest tip de cremă previne lezarea, deshidratarea şi ridarea tenului. De asemenea, încearcă creme cu vitamina E sau betacaroten.

3. Foloseşte o singură marcă de produse cosmetice. Dacă foloseşti multe produse diferite de îngrijire a pielii, unele dintre ele ar putea conţine aceleaşi ingrediente, fiind deci inutile. În plus, unele mărci nu sunt compatibile cu altele – însă n-ai cum să ştii asta decât după ce le-ai cumpărat şi le-ai deschis. Vei obţine rezultate mai bune dacă alegi produse create pentru a fi folosite împreună.

4. Nu te freca la ochi. Aplică, în schimb, comprese. Pielea de pe faţă este extrem de delicată, mai ales cea de sub ochi. Prin urmare, atinge doar foarte uşor. Dacă te mănâncă ochii, aplică o compresă rece sau o dischetă din bumbac umezită cu ­loţi­une tonică ori loţiune cu hamamelis.

5. Nu pune mâinile pe faţă. Mâinile sunt un adevărat depozit de murdărie şi microbi, fiindcă ating atâtea suprafeţe. Dacă te freci la ochi, pui mâna pe bărbie sau stai cu obrazul în palmă, tot ce se află pe mâini va fi transferat pe faţa ta.

Vote it up
333
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza