Agresivitatea la copii

Cum putem ajuta copiii agresați la școală
 

Deși în ultimii ani s-a vorbit foarte mult despre agresivitate, multor copii – și adulți – le este greu să admită că sunt agresați. Purtarea acestei poveri poate cauza schimbări de personalitate și comportament, mai ales la copii, principalele semne fiind că aceștia devin mai supuși, par mai puțin încrezători, se retrag în sine sau petrec mai mult timp singuri.

Iată câteva metode de a ajuta un copil care a fost agresat:

• Dacă vi se pare dificil să abordați subiectul, încercați să deschideți o discuție despre agresivitate la modul general. Subliniați faptul că agresivitatea este un lucru inacceptabil și nu trebuie tolerat. Încercați să diminuați puterea ei, spunând că persoanele care adoptă acest comportament sunt în general lașe, mai ales dacă se ascund în spatele tehnologiei, trimițând mesaje text sau e-mailuri.

• Încurajați-l pe copil să vorbească despre problemă cu cineva în care are încredere. Poate fi un membru al familiei sau un profesor de la școală.

Când relațiile devin încordate: 

•Vorbiți cu profesorii despre politica adoptată de școală împotriva agresivității.

• Vorbiți cu cei de la școală despre politica lor antiagresivitate. În Marea Britanie, combaterea agresiunilor în școli constituie o prioritate, iar departamentul educației a subliniat faptul că nu va fi tolerată nici o formă de agresivitate. Școlile sunt obligate să ia măsuri pentru a încuraja un comportament corect și respectul față de ceilalți, precum și pentru a preveni agresivitatea sub toate formele ei. Firmele au responsabilități similare, pentru a-și proteja angajații.

• Obțineți o copie a regulamentului antiagresivitate care este în vigoare în școala în care activează copilul dvs. De asemenea, faceți căutări pe Internet și înarmați-vă cu toate informațiile și datele de contact ale organizațiilor care se ocupă de problema agresivității în școli.

• Explicați-i copilului semnificația zicalei „Pietrele și bețele mă pot răni, dar nu și cuvintele“. Dacă-i transmiteți ideea că nu trebuie să dea crezare unor simple cuvinte, îl ajutați să-l trateze pe agresor cu dispreț, arătându-i că nu se lasă intimidat.

• Cel mai important este să nu ignorați acțiunile agresive; apelați la autoritățile competente de îndată ce problema iese la iveală – fie că e vorba de un diriginte, un manager sau poliția, dacă e vorba despre abuzuri fizice. Nu e bine să răspundeți cu aceeași monedă, dar este esențial să luați atitudine.

 

Vote it up
430
Ai votat deja!Voteaza