Afla cum sa ai oase sanatoase

Femeile pierd 20% din masa osoasa in primii sapte ani de menopauza
 
<p>
Prunele uscate (pana apar cele proaspete) se pare ca au o calitate pana azi nestiuta: sunt bune pentru oase. "Mai mult, femeile de varsta a doua care mananca zece prune zilnic, timp de un an, incetinesc substantial degradarea oaselor", spune nutritionistul Bahrna H. Arjmandi, medic dietetician la Universitatea de Stat Florida.
 
"Daca zece suna descurajator, macar trei prune pe zi si tot vor face diferenta", spune Arjmandi, care adauga ca prunele sunt fructele cele mai indicate pentru oase, lucru evidentiat in zeci de studii. Iar asta e o veste buna, avand in vedere faptul ca femeile pierd cam 20% din masa osoasa in primii sapte ani de la instaurarea menopauzei. E o solutie binevenita mai ales pentru ca speranta ca aceasta problema sa se rezove cu alte remedii naturiste a esuat de curand.
 
Suplimentele cu soia - luate in doze mari, timp de doi ani - nu sunt de niciun ajutor pentru sistemul osos al femeilor aflate la menopauza. (Suplimentele nici macar n-au indepartat bufeurile). Asadar poti manca tofu daca-ti place, dar, de dragul oaselor tale, apuca-te sa mananci prune.
</p>
Vote it up
263
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza