Adoptiile se pot rezolva acum mult mai usor

Cei care vor sa adopte un copil nou-nascut o vor putea face, de acum, intr-un timp mai scurt
<p>Guvernul a decis sa reduca perioada de adoptie a unui copil, stabilind ca un copil cu parinti necunoscuti sa poata fi adoptat la 30 zile dupa obtinerea certificatului de nastere. De asemenea, un copil aflat in ingrijirea statului va fi declarat adoptabil dupa un an in care parintii se arata dezinteresati de situatia acestuia.
Purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a declarat ca Executivul a decis, "la cererea primului-ministru", sa mentina reglementarile in vigoare privind adoptiile internationale, fiind astfel modificate doar procedurile legate de adoptiile interne.
Totodat[, perioada de adoptie si postadoptie va fi monitorizata de catre autoritati timp de doi ani.
Secretarul de stat al Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), Bogdan Panait, a aratat ca prin aceste modificari se urmareste cresterea numarului de copii adoptabili.
Datele prezentate de acesta releva ca numarul mediu al adoptiilor a urcat in ultimii doi ani la 1.700, de la media anterioara de 1.200, dintr-un numar total de circa 67.000 copii aflati in sistemul de protectie. Din totalul acestor copii, 22.000-23.000 copii se afla in centre de plasament, iar 20.000 beneficiaza de suportul asistentilor maternali.</p>
Vote it up
207
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza