Acidul folic ajuta in sindromul picioarelor nelinistite

Aveti senzatii inconfortabile in picioare cand sunteti pe punctul de a adormi?
 

Aveti senzatii inconfortabile in picioare cand sunteti pe punctul de a adormi, ceea ce va face sa va treziti din nou? Acest fenomen se repeta la anumite intervale in cursul noptii? In caz afirmativ, aveti sindromul picioarelor nelinistite – iar solutia insomniei ar putea fi un supliment cu vitamine.

Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca femeile care se confruntau frecvent cu sindromul picioarelor nelinistite aveau o deficienta de acid folic, o forma a vitaminei B9 esentiala pentru buna functionare a creierului si a functiei nervoase. Simptomele s-au ameliorat cand femeile au primit cate o doza de acid folic. Prin urmare, incercati sa luati zilnic un supliment care contine intre 400 si 800 mcg de acid folic, impreuna cu un complex de vitamine B de 50 mg, pentru a nu perturba echilibrul vitaminelor B in organism.

De asemenea, e important ce mancati. Aminoacidul triptofan, prezent in majoritatea alimentelor bazate pe proteine, a fost numit si „tranchilizant natural“ deoarece este responsabil de productia in organism a hormonului serotonina. Serotonina este un neurotransmitator – o substanta ce transmite impulsuri nervoase in spatiul dintre celulele nervoase – care joaca un rol crucial in reglarea procesului de invatare, a dispozitiei si a somnului.

 

Vote it up
115
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza