A venit sezonul racelilor

Cand te imbolnavesti, nu ai un sistem imunitar slabit, ci unul activ
 
<p>Pentru a se pregati pentru noua ei carte, “Hapciu! Viata neobisnuita a racelii”,  autoarea Jennifer Ackerman a fost de acord sa i se pulverizeze in nas un rinovirus, unul dintre cele peste 200 de virusuri care provoaca raceala (pe ea a tinut-o zece zile). De asemenea, ea a luat interviuri unor cercetatori importanti ai racelii si a aflat lucruri suprinzatoare despre virusul pe care adoram sa-l detestam. Sfaturi la cald pentru raceala:

@Toata lumea crede ca daca racesti, asta inseamna ca sistemul tau imunitar era slabit sau a fost invins de virus. E un mit. Simptomele racelii sunt provocate de reactia sistemului tau imunitar la prezenta unui virus al racelii, asa ca oamenii care au un sistem imunitar activ sunt mai predispusi la simptomele racelii.

@Manifestati o ‘paranoia prudenta’ mi-a spus un medic pediatru. Nu va faceti griji cand folositi bancomatul, dar daca strangeti mana unei persoane racite, spalati-va pe maini. Daca copilul dumneavoastra bate palma cu toti membrii echipei de fotbal inainte sa-i dati gustarea, dati-i o lotiune dezinfectanta pentru maini.
 
@Mainile transporta virusurile racelii, iar nasul si ochii sunt principalele puncte de intrare in corpul dumneavoastra. Asa ca nu va atingeti fata. Nimeni nu respecta cu strictete aceasta recomandare. Ne atingem fata de 200 pana la 600 de ori pe zi – e un obicei greu de inlaturat.

@Nu e o problema daca iesiti afara cu parul ud—n-o sa prindeti guturai. In schimb somnul insuficient si stresul cronic va fac mai susceptibil. Trageti un pui de somn! </p>

Vote it up
130
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza