A scos un baiat din apele Trotusului

Chiar daca nu stia sa inoate, un adolescent s-a aruncat in apa rece ca gheata pentru a salva de la inec alt copil
 
<p>Daniel Lupu, de 14 ani, a devenit eroul orasului Targu Ocna dupa ce, in prima zi de Paste, a salvat de la inec un copil in varsta de 11 ani. Se ducea in vizita la fratele sau si, in timp ce trecea pe langa raul Trotus, a auzit tipetele de ajutor a doi copii mici, care strigau disperati ca fratele lor se ineaca. Chiar daca nici el nu stia sa inoate prea bine, Daniel s-a aruncat in apa rece ca gheata.
"Am sarit in apa si am reusit sa-l scot la mal. I-am acordat primul ajutor asa cum m-am priceput, dupa care am alergat la un bar din apropiere, de unde am sunat la 112", povesteste Daniel. O ambulanta a ajuns la fata locului si l-a transportat pe Marius Rapie la spital, in stare de hipotermie.
Copilul salvat de la inec a primit ingrijiri medicale si si-a revenit. Mama baiatului a ajuns intr-un suflet la rau, alarmata de fiii mai mici. "Se jucau in curte si deodata au disparut. La scurt timp, au venit cei mici si m-au anuntat ca Marius a cazut in apa. Am alergat la Trotus si m-am dus cu el la spital", a spus Maricica Rapie, mama baietelului care a fost salvat.
Familia crede ca Dumnezeu a vrut ca Daniel sa treaca in momentul acela pe la rau. Nici macar nu se cunosteau, dar asta nu l-a impiedicat sa-si riste viata pentru el. "Am avut mare noroc cu baiatul care l-a salvat. Daca nu era el, acum aveam inmormantare", a spus cu ochii in lacrimi Maricica Rapie.
De cealalta parte, parintii salvatorului sunt mandri de gestul fiului lor. "M-am trezit cu politia la poarta si cu Daniel ud tot. M-am speriat, ca nu stiam ce s-a intamplat. Mi-a spus ca a intrat in Trotus si a salvat de la inec un copil. Si politistii s-au mirat de curajul sau", a povestit Ion Lupu, tatal eroului. Mamei aproape ca i s-a facut rau cand a auzit de isprava baiatului.
"Eu m-am speriat foarte tare. Stiu ca nu inoata bine si ca Trotusul este iute. Daca eram aici, nu-l lasam sa intre in apa. Si-a pus viata in pericol. Apa este adanca, curentii puternici si putea sa se inece si el", a spus
Valerica Lupu. Femeia isi aminteste ca, in urma cu cativa ani, si fiul ei cel mare a salvat de la inec un copil.
Pentru fapta sa, Daniel a fost recompensat de administratia publica locala cu un telefon mobil si a fost vizitat si de jandarmii bacauani.
"Avand in vedere faptul ca acest baiat curajos si-a exprimat dorinta ca, dupa ce termina scoala, sa devina jandarm, am venit in intampinarea tanarului salvator, oferindu-i o diploma de merit de Jandarm Voluntar, o cupa personalizata, revista Jandarmeria Bacauana si un CD de prezentare a Jandarmeriei Romane", ne-a declarat mr. Sebastian Cretu, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau.
Pe langa toate aceste lucruri, Danut a mai primit, simbolic, si o bereta specifica tinutei militare de serviciu. "Am apreciat curajul, spiritul sau de bun samaritean si faptul ca poate fi un exemplu de educatie civica pentru toti cetatenii. Chiar ne-am dori un astfel de om in cadrul Jandameriei Bacau", a spus mr. Marius Taranu, ofiter de relatii publice la Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau.</p>
Vote it up
618
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza