A salvat opt copii de la inec

Sublocotenentul Marian Ruscan a fost ingerul pazitor al unei familii din judetul Suceava 
 
<p>Opt dintre cei 11 copii ai familiei Bodnariu si parintii lor, din comuna suceveana Arbore, au trecut la inceputul lunii iulie a acestui an prin cea mai mare cumpana a vietii. Ei au fost la un pas sa fie maturati de viitura care s-a abatut intr-o zi asupra satului.
De frica, s-au urcat cu totii in podul casei si priveau ingroziti spre puhoaiele care se napusteau cu furie peste sat. Cu ultimele puteri, micutii cu varste intre doi si 14 ani tipau dupa ajutor, in timp ce parintii lor incercau cu disperare sa gaseasca o cale sa scape de apa care le acoperise deja jumatate din casa.
"Cand am vazut apa atat de mare in curte, m-am gandit la familia mea care era adapostita in casa. Am urcat in pod cu gandul sa-i salvez, dar apa a ajuns pana in dreptul ferestrelor casei si mi-a fost frica sa mai ies cu cei mici si sotia", a povestit Mircea Bodnariu, tatal copiilor.
Dupa clipe intregi de teroare, salvarea a venit de la "ingerul pazitor", asa cum l-au numit copiii pe Marian Ruscan, de 23 de ani. Pompierul, sublocotenent la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt, a fost alarmat de vecinii familiei Bodnariu ca in casa acestora sunt captivi mai multi oameni.
"Ni s-a spus ca sunt persoane izolate intre ape. Am ajuns in cel mai scurt timp la casa lor si toti erau urcati in pod", isi aminteste salvatorul.
Imediat s-a legat cu franghii de colegii de pe mal si, cu ajutorul a doi militari, a escaladat peretii casei.
"Am luat-o prin apa care ajunsese pana la doi metri in fata casei familiei Bodnariu. Am escaladat peretii locuintei si i-am scos pe toti cei zece pe ferestre", a mai spus pompierul.
Tanarul salvator isi aminteste cat de mult l-a marcat privirea celui mai mic dintre frati, Octavian, care nu avea mai mult de doi ani. "Cand l-am luat in brate, se uita pur si simplu incremenit la mine. Avea niste ochi foarte mari si nu a scos niciun sunet. Am facut tot ce am putut pentru ei. Asta este meseria noastra, pe care o urmam cu sfintenie zi de zi", a spus Marian Ruscan.
"Mi-a fost foarte frica. Apoi a venit omul acela imbracat in uniforma si m-a scos in brate pe geam. Toata curtea era plina cu apa mai mare decat mine", isi aminteste Samuil, pustiul de 12 ani.
Tatal celor opt micuti este fericit ca toti copiii sai au scapat cu bine de potopul care s-a abatut asupra lor. "Trei dintre copii erau plecati in alta localitate, dar pe astia mici ii aveam acasa. Ii multumim pompierului care ne-a scos si celorlalti care l-au ajutat. Fie ca Dumnezeu sa-i pazeasca si pe ei, si pe familiile lor!", a spus Mircea Bodnariu, tatal micutilor.</p>
Vote it up
457
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza