A inceput Kinodiseea

Copiii si parintii se pot bucura, in aceasta saptamana, de proiectiile de la Festivalul international de film pentru copii 
 
<p>Incepand de astazi, marti, 1 noiembrie, pana duminica, 6 noiembrie, la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Muzeul National al Taranului Roman) si Cinema Eforie, se desfasoara cea de-a treia editie a primului festivalul international de film pentru copii, Kinodiseea.
 
Cele mai apreciate filme ale momentului, din intreaga lume, vor putea fi urmarite incepand de astazi, timp de sase zile, in cele trei locatii ale festivalului. Kinodiseea aduce in atentia publicului o serie de productii cinematografice internationale in premiera nationala, distinse la festivaluri precum Berlinale, Cannes, Miami, Sundance, Sidney. Copiii si parintii vor putea regasi actori cunoscuti din Cronicile din Narnia, Braveheart, Trainspotting, Troia, Indochina sau Regina Margot si vor avea acces la cele mai bune filme pentru copii si familie din Franta, Noua Zeelanda, Irlanda, Germania sau Cehia.
 
Printre surprizele pe care le aduce editia a treia a festivalului se numara sectiunea de 12 scurtmetraje si retrospectiva dedicata celor mai bune filme poloneze din toate timpurile, sase lungmetraje premiate si apreciate international, inclusiv la Premiile Emmy, acompaniate de scurtmetraje. Publicul va avea sansa sa ii urmareasca pe marele ecran pe eroii copilariei Lolek si Bolek.
 
Proiectiile de film vor fi insotite de numeroase activitati dedicate celor mici. Pentru o mai buna intelegere a culiselor cinematografiei, copiii vor putea participa la ateliere gratuite de montaj, de scenografie, de actorie, de animatie, de dans, de costume, de fotografie, de descoperire a potentialului creativ si de origami. Atelierele vor fi sustinute de profesionisti din aceste domenii, precum actrita Clara Voda (cunoscuta publicului din filmele Eu cand vreau sa fluier, fluier, Loverboy, etc.) sau de Andrei Dascalescu, regizorul documentarului Constantin si Elena.
 
Mai mult decat atat, Kinodiseea pregateste o surpriza copiilor de toate varstele, curiosi de partea nevazuta a salii de cinematograf. Miercuri, incepand cu ora 11.30, cei mici si cei mari vor avea sansa de a vizita camera de proiectie a cinematografului Eforie, in cadrul unui eveniment realizat cu sprijinul Cinemagia. Personaje consacrate din povestile copilariei vor intampina copiii la filme, iar la balul mascat mult asteptat la fiecare editie a festivalului Kinodiseea, fiecare copil isi va putea intruchipa eroul copilariei. Printre surprizele acestei editii se numara spectacole de circ si de dans.
 
In acest an, alaturi de juriul format, ca de fiecare data, din copii, se va afla un juriu format din profesionisti, membri ai Asociatiei Europene de Film pentru Copii, Petr Koliha, Celine Ravenel si Even Thunes, directorii unora dintre cele mai importante festivaluri de film pentru copii din lume.

Joi, 3 noiembrie, in sala Ileana Berlogea de la UNATC I. L. Caragiale, invitatii speciali ai retrospectivei poloneze din cea de-a treia Editie a festivalului Kinodiseea, Jerzy Moszkowicz, Eva Sobolewska, Andrzej Orzechowski si Zdislaw Kudla vor participa la o dezbatere cu tema Filmul pentru copii. La dezbatere sunt asteptati atat studenti, cat si cinefili de toate varstele, curiosi de importanta filmului pentru copii in cinematografie si in educatie.
 
Programul filmelor si al atelierelor este disponibil pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ .
 
Pentru mai multe detalii, viziteaza site-ul http://www.kinodiseea.ro/ si http://www.facebook.com/kinodiseea sau contactati-ne pe adresa de e-mail delia@metropolisfilm.ro / 0726 190 708. </p>

Vote it up
288
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza