Așa e la Zürich

Un weekend în cea mai liniştită metropolă a Europei
 

Articole similare

Oraşul se aşterne la picioarele tale: Lindenhofplatz

Lindenhofplatz se află pe o colină din era glaciară, în mijlocul aleilor întortocheate ale Oraşului Vechi. Acest loc romantic este un punct de întâlnire pentru şahişti sau oameni care caută un colţ liniştit. Este şi locul perfect pentru a porni la cumpărături pe Rennweg, o stradă comercială mai mică decât grandioasa Bahnhofstrasse, sau pentru a vizita biserica Sf. Petru, cu cel mai mare ceas din Europa.

Mâncare bună: Zürich Geschnetzeltes

Carnea de viţel în sos de smântână şi ciuperci este o specialitate locală. O versiune excelentă a acestui preparat poate fi savurată în atmosfera exclusivistă a restaurantului Kronenhalle. Pe pereţi sunt expuse lucrări originale de Picasso şi Miró. De vreo 90 de ani, clienţii săi sunt cele mai mari figuri ale lumii culturale şi politice din Elveţia şi din lumea întreagă.

Toată lumea în vagoane: Polybahn

Una dintre atracţiile celebre ale oraşului este un funicular lung de numai 176 de metri, cu cabine roşii, care uneşte centrul oraşului de cartierul universitar, aflat la 41 de metri mai sus, pe colină. Când vremea este bună, în vârf te aşteaptă privelişti spectaculoase ale oraşului, ale lacului Zürich şi ale Alpilor.

O oază de calm: Rieterpark

Situat în cartierul Enge, Rieter este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Zürich. În centrul său, înconjurată de copaci bătrâni şi pajişti întinse, se află Vila Wesendonck, care adăposteşte o parte a colecţiei de artă din afara Europei, mai ales din Africa şi Extremul Orient, a Muzeului Rietberg. Vara, parcul găzduieşte concerte în aer liber şi piese de teatru.

Vote it up
306
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza