Zi mare pentru cei mici

Ziua Copilului va fi sarbatorita in Capitala in muzee, parcuri si la Opera Nationala
 

<p>Ziua Internationala a Copilului, sarbatorita astazi, pe 1 iunie, va fi marcata in Capitala prin diverse evenimente care vor avea loc marti, dar si duminica, la muzee, in parcuri, precum si la Opera Nationala Bucuresti.

Copiii se vor putea bucura, inca de duminica, de o serie de manifestari pregatite special pentru ziua lor.

Astfel, ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va transforma Parcul Cismigiu intr-un spatiu de distractii, in care isi dau intalnire povestile, teatrul, muzica, dansul si jocul, duminica intre orele 11.00 - 20.00.

Cei mici sunt invitati la scenele amplasate in vecinatatea Chioscului si langa Platan, pentru a canta si dansa pe melodiile unor trupe si artisti precum corurile de copii Bim Bam, Allegretto, Meloritm, Doremi, ansamblul artistic de copii Andantino, solista vocala Sanziana, studioul coregrafic Reverance, scolile de dans Mondodance si Sobis. Concertul trupei Blaxy Girls va incheia programul intr-o atmosfera de petrecere.

De asemenea, vor fi puse in scena spectacole de teatru pentru copii, de Abracadabra, Teatrul Masca - "Clovnii", Teatrul Tandarica - "Capra cu trei iezi", Teatrul "Ion Creanga" - "In gradina va poftim/ Ca-i vremea sa povestim".
La Cetate, vor fi prezentate spectacole puse in scena de compania Arleking si trupa de teatru Muschetarii, iar la Ciuperca, vor putea fi descoperiti Spiridusii povestilor si MagicArt.

In zona Debarcaderului vor fi prezenti Hodoronktronk's World si trupa Zurli, la intrarea din Bulevardul Elisabeta coloreaza atmosfera cei de la Adetino si Marionetele Rolling Strings, iar Aleea Trandafirilor gazduieste compania de arta Studio 24, cu spectacolul "D'ale lui Pacala", precum si experimentele amuzante ale profesorilor trazniti de la Fun Science. Parada majoretelor si a fanfarei promit, de asemenea, o atmosfera de sarbatoare. Totodata, cei mici sunt asteptati sa participe la ateliere de creatie: pictura, origami, modelaj si confectionarea papusilor.

O noutate a acestei editii este "Ferma Animalelor" - iepurasi, ieduti si porcusori de Guineea vor putea fi admirati si hraniti intr-o zona special amenajata in vecinatatea Chioscului.

Tot duminica, incepand cu ora 10.00, in Parcul "Alexandru Ioan Cuza" (I.O.R.), copii vor avea parte de un eveniment inedit, in care Politia Romana le va prezenta diferite activitati pe care politistii le desfasoara zi de zi, dar si dotarile de care dispun in executarea misiunilor.</p>

Vote it up
274
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza