Zece sfaturi pentru a prepara cu succes salate

Luna trecuta te-am sfatuit aici cum sa alegi legumele pentru salate. Luna acesta iti prezentam cateva sfaturi pentru prepararea propriu-zisa a salatelor.
 

Acestea se pot prepara rapid din legume crude sau fierte,
din frunze crocante, din boabe si graunte, din fructe aromate, din paste, carne
si peste - toate combinate dupa voia inimii.

Secretul consta in dressing. Iata cateva ponturi -
despre dressing si nu numai:


1.

Salata din frunze se asezoneaza cu dressing
doar inainte de a fi servita.


2.

Salata la pachet se ambaleaza intr-o
cutie de plastic cu capac, iar sosul se ia separat, intr-un borcan sau sticla
cu capac filetat.


3.

Salatele de cartofi, orez si paste se
pregatesc cu maximum 4 ore in avans. Inainte de servire, se potriveste gustul
cu sare si otet: salatele sunt mai putin picante dupa ce au stat un timp.


4.

Frunzele de salata care prisosesc se
spala, se scurg si se pun intr-o punga mai groasa, la frigider. Astfel, rezista
2 zile.


5.

Resturile de verdeturi proaspete se
spala, se zvanta, se toaca si se congeleaza in portii mici.


6.

Salatele din frunze sau legume se
asezoneaza cu o vinegreta usoara. Pentru un dressing cremos, se amesteca in
proportie de 1:1 maioneza sau smantana cu iaurt (1,5 la suta grasimi).


7.

Resturile de salate cu dressing cremos
pot fi mancate sub forma de sandvici. Pe felia de paine se pun frunze de
salata, felii de rosii sau de castraveti, se intinde salata cu dressing
deasupra, se adauga cealalta felie de paine.


8.

Legumele pentru salate se fierb in
cantitate dubla. Se pastreaza 1-2 zile la rece pentru o noua salata.


9.

Salatele de fructe luate la pachet se
dreg numai cu zeama de lamaie. Dressingul se ia separat, intr-un borcan cu
capac.


10.

Fructele proaspete de ananas, kiwi sau papaya
se amarasc in combinatie cu lactatele.

In acest caz, fructele trebuie oparite sau asezonate cu
vinegreta, ori se folosesc fructe din compot.

Vote it up
123
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza