Web Extra: Bani din kilogramele in plus

Obezitatea devine idee de afaceri in Statele Unite.
 

Americanii cantaresc impreuna cu 3.611.818 de tone peste greutatea lor normala (cu o marja de eroare de plus-minus 500 de tone). Acest lucru poate fi privit in doua feluri:
1. Obezitatea la americani a devenit o tendinta ingrijoratoare si un flagel care afecteaza intregul popor, ducand la diabet, boli cardiovasculare si cheltuieli ridicate cu asigurarile medicale.
Sau
2. E o mare oportunitate de afaceri.
Medicii au recunoscut dintotdeauna ca de pe urma pacientilor supraponderali se pot castiga sume "grase" de bani. Anual, americanii cheltuiesc 58 de miliarde de dolari pe produse si servicii pentru slabit. Producatorii au castigat averi de pe urma faptului ca spitalele si-au reinnoit aparatura medicala pentru a o face sa corespunda unei clientele tot mai obeze: computere tomograf mai mari, seringi mai lungi, care strapung straturile groase de grasime si chiar ambulante mai spatioase.

Industria si serviciile se adapteaza la masura XXL

Acum si alte industrii se alatura acestei tendinte. De la hainele de marca pana la obiectele de uz casnic, companiile producatoare se arunca asura prazii celei mari, incercand sa se adapteze schimbarilor de profil demografic neglijate pana recent, mai ales cand te gandesti ca 65% dintre adulti sunt supraponderali, iar peste 30% sunt obezi.  
"Categoria grea" se confrunta insa cu dificultati specifice. O noua rochie poate fi suficient de larga, dar este si eleganta? Oare centura de siguranta este destul de lunga? Exista statiuni care satisfac nevoile speciale ale persoanelor supraponderale? Cu zece ani in urma, raspunsul ar fi fost nu, nu, si iarasi nu. Dar astazi, situatia s-a schimbat.


Vote it up
2214
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza