Vitamina D si cancerul de prostata

O dieta care abunda in rosii si in carne de peste are potentialul de a opri raspandirea in organism a bolii
 

<p>Vremea rece si cerul innorat predispun la aparitia cancerului de prostata. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din Idaho, citat de cotidianul britanic "The Telegraph". Potrivit oamenilor de stiinta, conditiile atmosferice par sa creasca sau nu incidenta acestei boli.

"Aceasta ar putea explica incidenta mare a cancerului de prostata in randul barbatilor din tarile nordice sau din zonele lipsite de soare", spune dr. Sophie St-Hilaire, autorul studiului.

Specialistul adauga ca deficienta de vitamina D are un rol important in aparitia maladiei. In acelasi timp, specialistii completeaza ca un rol il au si poluantii, care se descompun altfel in contextul umiditatii.

Studiile anterioare au demonstrat ca barbatii care mananca rosii prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de acest tip de cancer.

Specialistii sustin ca o dieta care abunda in rosii si in carne de peste are potentialul de a opri raspandirea in organism a bolii. Concluziile au aratat ca rosiile au rezultate mai bune in stoparea bolii comparativ cu pestele, un alt aliment renumit pentru puterile sale impotriva cancerului.

Astfel, s-a observat ca la barbatii care mananca peste de doua ori pe saptamana boala se raspandeste cu 27 la suta mai incet. Daca sosul de rosii este inclus in dieta tot de doua ori pe saptamana, boala se raspandeste cu 44 la suta mai lent.

Potrivit statisticilor, unul din sase barbati se imbolnavesc de cancer la prostata, insa in tarile nordice incidenta acestor cazuri este si mai mare.</p>

Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza