Vita cu portocala, broccoli si jicama

Jicama seamana cu castanele conservate. In afara de vitamina C (din ardei si broccoli), aceasta friptura mai furnizeaza si vitamina B12, niacina si potasiu.
 



Ingrediente:
340 g antricot de vita, 2 lingurite
amidon de porumb, 1/4 cana vin de Xeres sec, 2 linguri sos de soia, 1/4
lingurita praf de copt, 4 lingurite ulei de masline, 4 linguri coaja de
portocala subtire, 1/4 lingurita fulgi de piper rosu zdrobiti, 5 cani buchetele
si cozi de broccoli, 1 ardei gras rosu, taiat betisoare, 4 cepe verzi, taiate
fin, 3 catei de usturoi tocati, 1 cana de jicama taiata betisoare


.

Preparare:
Se taie antricotul in jumatate in
lungime (pe fibra), apoi se taie fiecare bucata transversal in felii subtiri.
Intr-o cratita, se amesteca bine amidonul de porumb, vinul de Xeres, sosul de
soia si praful de copt. Se adauga carnea, care se rasuceste ca sa se acopere
bine cu compo­zitia din cratita. Se tine la frigider 30 de minute. Intr-o
tigaie de teflon, se incalzesc 3 lingurite de ulei la foc potrivit. Se scoate
carnea din marinata, pastrand marinata. In tigaie se pun carnea de vita,
jumatate din coaja de portocala si fulgii de piper rosu si se prajesc 3 minute
sau pana se face carnea. Se scoate carnea pe o farfurie. Se adauga in tigaie
ultima lingurita de ulei de masline, impreuna cu broccoli, ardeiul gras, ceapa
verde si usturoiul si se calesc 3 minute sau pana cand broccoli incepe sa se
moaie. Se adauga 1/2 cana apa si se fierb 2-3 minute, pana cand broccoli este
crocant-fraged. Se amesteca 1/3 cana apa in marinata pusa deo­parte si se
adauga in tigaie; se pune la fiert si se mai tine pe foc, amestecand constant,
1 minut sau pana se ingroasa putin sosul. Se pune carnea inapoi in tigaie; se
adauga jicama si se mai tine pe foc 1 minut, pana se incalzeste carnea. Se
serveste ornata cu restul de coaja de portocala.

Se obtin 4
portii.

Cantitati per portie: 284 calorii; 14 g total grasimi (32% saturate);
21 g proteine; 16 g carbohidrati; 5,3 g fibre; 44 mg colesterol; 473 mg sodiu.

Vote it up
200
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza