Viitorul celor mici stă și în economiile părinților

Pui bani deoparte pentru copilul tău?
 

Mulți o spun, puțini o fac. Cam așa s-ar traduce angajamentul financiar al părinților din ziua de astăzi cu privire la viitorul copiilor. Potrivit celui mai recent sondaj pe această temă, realizat de hotnews.ro, 52,9% din părinții chestionați declară că nu au economisit bani pentru studiile copiilor, dar că vor să înceapă, în timp ce 24,7% spun că au strâns o parte din sumă, iar 11% consideră că nu e de datoria lor să facă acest lucru.

Rezultatele acestui sondaj se pliază perfect pe cele ale unui studiu similar, prezentat de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), care arată că aproximativ jumătate din familiile din România nu economisesc. Sondajul, realizat pe un eșantion de 1.604 gospodării, arată că principalul motiv e legat de nivelul scăzut al veniturilor, căci doar familiile cu intrări salariale de peste 2.500 de lei pe lună au o probabilitate mai mare de a umple pușculița.

În condițiile în care multor români le ajunge salariul doar pentru plata dărilor și a mâncării de zi cu zi, nici nu este de mirare. Același studiu arată că probabilitatea de a economisi e mai mare pentru familiile care locuiesc în București. Pe de altă parte, 67,7% din cei care o fac totuși preferă să pună bani deoparte în moneda națională.

Totodată, sondajul relevă că, pe măsură ce familia devine mai numeroasă, posibilitatea de a strânge bani se reduce semnificativ.

Iată de ce am dorit să aflăm de la cititorii noștri, dar și din partea unor persoane publice din România, dacă e bine și de ce să pui bani deoparte pentru viitorul celor mici, mai ales în această perioadă marcată de recesiune economică.

Vote it up
8
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza