Varza chinezeasca, tofu si ciuperci la tigaie

Mancarea este bogata si in fito-estrogeni (din tofu), dar si in calciu, seleniu, beta-caroten si vitamina C.
 


Ingrediente: 1 pachet (425 g) tofu foarte tare, 3
linguri sos de soia cu continut redus de sodiu, 4 lingurite zahar brun inchis,
1 1/2 lingurita amidon de porumb, 4 lingurite ulei de masline, 4 cepe verzi,
taiate fin, 2 linguri ghimbir proaspat tocat, 3 catei de usturoi, tocati, 225 g
ciuperci shiitake proaspete, fara cozi, palariile taiate in sferturi, 225 g
ciuperci champignon, taiate pe doua, 1/4 lingurita sare, 1 capatana mare de
varza chinezeasca, taiata transversal in fasii de 2,5 cm.


Preparare: Se taie bucata de tofu in doua pe
orizontala, apoi se taie fiecare bucata in 12 patrate sau triunghiuri; se lasa
deoparte. Intr-un castronel, se amesteca sosul de soia, zaharul brun, amidonul
de porumb si 1/2 cana de apa; se lasa deoparte. Intr-o tigaie mare de teflon,
se incalzesc 2 lingu­rite de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa, ghimbirul
si usturoiul si se calesc 1 minut sau pana sunt fragede. Se adauga ciupercile
shiitake si champignon. Apoi 1/2 cana cu apa si sarea; se acopera si se fierb,
amestecand din cand in cand, 5 minute sau pana sunt fragede ciupercile. Se scot
intr-un castron. In tigaie se adauga restul de 2 lingurite de ulei si varza
chinezeasca; se calesc, amestecand des, 5 minute sau pana cand varza este
frageda. Se pune amestecul de ciuperci cu ceapa inapoi in tigaie si se adauga
tofu. Compozitia de sos de soia se amesteca din nou si se adauga in tigaie. Se
prajesc 2 minute sau pana cand tofu s-a incalzit si legumele sunt imbibate cu
sos.

Se obtin 4 portii.

Cantitati per portie: 240 calorii;
11 g total grasimi (11 la suta saturate); 20 g proteine; 20 g carbohidrati; 4 g
fibre; 0 mg colesterol; 760 mg sodiu

.

Vote it up
127
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza