Unul din doi copii are nevoie de aparat dentar

65 la suta dintre pacientii care ar trebui sa poarte aparat dentar au varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani, potrivit Asociatiei Americane de Ortodontie
Foto: Reader’s Digest 
 

<p>Cele mai recente studii de medicina dentara arata ca dintii strambi, distantati sau inghesuiti reprezinta una dintre cele mai importante probleme de sanatate si estetica dentara, mai ales in randul copiilor.

Medicii stomatologi spun ca aceste malpozitii dentare duc, cel mai adesea, la afectiuni stomacale cauzate de o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei.

Pe langa complicatii medicale, copiii care se confrunta cu probleme de ortodontie sunt afectati emotional-afectiv dezvoltand chiar complexe de inferioritate. Potrivit Asociatiei Americane de Ortodontie (AAO), unul din doi copii, la nivel mondial, are nevoie de aparat dentar. Potrivit medicilor specialisti, indreptarea danturii este atat o necesitate medicala cat si una emotionala mai ales in cazul copiilor care resimt puternic orice diferenta dintre ei si cei din jurul lor. Corectarea danturii printr-un aparat ortodontic se poate face la diferite varste, incepand de la sase-sapte ani.

Astfel, la varstele fragede se folosesc mai ales aparatele mobile sau fixe special concepute, pana la zece-doisprezece ani fiind preferate aparatele mobile. Dupa aceasta varsta se pot utiliza aparatele dentare fixe - externe sau linguale, care corecteaza pozitia dintilor.

Potrivit AAO, tratamentele ortodontice ar trebui incepute intre 9 si 14 ani. Aceeasi asociatie a relevat faptul ca 65 la suta dintre pacientii care ar trebui sa poarte aparat dentar au varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani, varsta la care tratamentul poate da rezultate spectaculoase intr-un timp mai scurt.

Pretul unui aparat dentar pentru corectare variaza intre 300 si 3.000 de euro. Tratamentul se face pe o perioada cuprinsa intre sase luni si doi ani, in functie de cat de grava este afectiunea dentara.</p>

Vote it up
91
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza