Un nou motiv pentru cumpatare

In acest sezon se sarbatori sunt sanse sa inchinati paharul odata sau de doua ori.
 

<p>Daca putin vin sau ocazionalul cocktail poate ajuta la imbunatatirea nivelului de HDL (colesterolul bun), limita recomandabila este in general de un pahar pe zi (148 mililitri de vin, 355 mililitri de bere sau 45 mililitri de lichior) pentru femei, doua pentru barbati. Doua treimi dintre femei si jumatate dintre barbati depasesc aceasta limita. Un nou studiu al Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, arata ca acest lucru este asociat cu o crestere a riscului de hipertensiune cu 70 la suta, un nivel crescut al trigliceridelor si cu grasimea abdominala (cea mai periculoasa pentru inima).

„Cel mai bun sfat este sa te incadrezi in limite,“ spune Amy Z. Fan, medic si conducator al studiului.

- Fii atent cand torni in pahar. Ia paharul inalt si cel pentru vin pe care il folosesti mai des si masoara ce cantitate intra in fiecare. Cercetatorii de la Universitatea Cornell au descoperit ca oamenii toarna cu 30 la suta mai multa bautura in pahare mici si largi decat in pahare mai inalte si mai inguste.

- Fereste-te de petreceri.  Daca nu bei timpul saptamanii, nu trebuie sa recuperezi sambata seara cu cinci sau sase pahare. Daca bei in exces, chiar si rar, vei avea un risc crescut de hipertensiune si nivel ridicat al trigliceridelor.

- Spune nu gustarilor sarate. Petrecerile inseamna portii mari de chipsuri, covrigei si alune, iar toate acestea produc sete si simti nevoia sa bei mai mult. Insa nici bautul pe stomacul gol nu este o miscare inteligenta. Ia o portie buna de mancare sanatoasa inainte de primul strop de alcool.</p>

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza