Un bol cu cereale este cel mai sanatos mic-dejun

Micul-dejun compus dintr-un bol cu cereale reprezinta cea mai sanatoasa modalitate pentru a incepe o noua zi, potrivit specialistilor americani de la National Heart, Lung and Blood Institute, informeaza telegraph.co.uk.
 

Acest studiu a fost efectuat pe
o durata de 10 ani si a aratat ca persoanele care mananca cereale, consuma
totodata mai mult lapte decat media obisnuita, iar in acest fel consuma mai
putine alimente bogate in grasimi, mai putina carne, mai putine oua si mai
putine bauturi racoritoare dulci.

Studiul a fost realizat pe un
esantion de 2.379 de adolescente americane si sustine ca oamenii care consuma
cereale au si alte obiceiuri sanatoase, precum practicarea exercitiilor fizice
cu regularitate.

Cerealele contin totodata si
vitamine, care au efecte pozitive asupra organismului. Potrivit cercetatorilor
americani, aceleasi persoane care consuma cereale, consuma si mai multe fibre
si carbohidrati pe durata unei zile.

Cercetatorii au dorit sa afle
de ce micul-dejun este adeseori descris ca fiind "cea mai buna masa a
zilei". Pentru copii, micul-dejun axat pe cereale are legatura cu o mai
buna nutritie, cu un indice de greutate corporala mai scazut, cu o mai mare
frecventa de practicare a sportului si cu o mai buna calitate a vietii.

Stilul de viata al persoanelor
care consuma cereale a fost comparat cu cel al persoanelor care servesc un alt
tip de mic-dejun.

Cerealele furnizeaza
organismului mai multe fibre, fier, acid folic, zinc si mai putine grasimi, saruri
si colesterol, in comparatie cu celelalte tipuri de mic-dejun.

Cercetatorii au remarcat de asemenea
ca persoanele care prefera cerealele au si o mai buna dieta globala. Aceste
persoane consuma mai mult lapte si mai putine bauturi dulci si carbogazoase.


Sursa: mediafax.ro

Vote it up
183
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza