Turtite de ton cu cascaval

 




Turtite de ton cu cascaval

Cantitatile sunt calculate pentru aperitiv, daca le
dublati, aveti asigurata o masa principala.


Preparare: 20 minute


La foc: 8 minute


Ingrediente: 1 castravete de salata mijlociu (450 g),
sare, 1 ceapa verde, 320 g ton in suc propriu (din conserva), 75 g pesmet alb,
1 ou, 2 linguri maioneza, l piper negru, 125 g iaurt, 1 lingura marar tocat
proaspat sau 1 lingurita l marar uscat, 1 lingura ulei, marar dupa gust


Preparare: Se descojeste castravetele, se taie pe lung in
doua si se scot semintele. Castravetele se da pe razatoarea mare, se pune
intr-o sita si se presara 1 lingurita de sare pe el. Sita se asaza peste un
castron si se lasa 15 minute, sa se scurga zeama din castravete. Intre timp, se
curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele fine. Se scurge lichidul din
conserva de peste. Se marunteste pestele cu o furculita si se amesteca bine
intr-un vas cu pesmetul, ceapa, oul, maioneza si putina sare. Se formeaza apoi
4 turtite groase de aproximativ 2 cm. Se clateste castravetele sub jet de apa,
se scurge si se elimina prin presare restul de lichid. Se amesteca cu marar si
iaurt, se sareaza si se pipereaza. Se tine la rece, acoperit, pana va fi
servit. Se incinge uleiul. Se pun turtitele la prajit, tinandu-le cate 3-4 minute
pe fiecare parte. Se spala firele de marar, se zvanta. Se aranjeaza turtitele
de peste, se orneaza cu marar si se servesc cu sosul de castraveti.


Reteta pentru 2 forme cu gaura la mijloc, cu diametrul de
18 cm


Timp de preparare: 30 minute

Plus 12 ore timp de repaus


La cuptor: 18-22 minute


Ingrediente pentru aluat: 150 g margarina moale, 1/2
lingurita sare, 350 g faina, 125 ml lapte, 30 g drojdie (3/4 cubulet), 2-3
linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 oua, margarina pentru forma


Ingrediente pentru sirop si umplutura: 150 g zahar, 125
ml vin alb, 60 ml rom, 4-5 linguri dulceata de caise, 300 g frisca, 250 g
fructe mici, fistic tocat.


Preparare: Se prepara un aluat cu drojdie aproape fluid,
se acopera si se lasa sa dospeasca intr-un loc calduros. Se ung formele cu
atentie. Se toarna aluatul in ele si se lasa sa creasca pana cand aproape a
atins marginile formelor. Se incinge cuptorul la 200¡C (180¡C cu ventilator sau
treapta 3-4). Se coc savarinele 18-22 de minute. Se lasa 3 minute sa se
odihneasca in forma, apoi se desprind din forme si se lasa sa se raceasca pe un
gratar pentru prajituri. A doua zi se dau in fiert 250 ml de apa cu 125 g zahar
si se adauga romul si vinul. Se inteapa blaturile de cateva ori, se asaza din
nou in forme si se insiropeaza cu lichidul cu alcool. Se lasa sa se patrunda 5
minute, apoi se rastoarna. Se strecoara dulceata de caise si se ung savarinele.
Se bate frisca spuma cu 25 g zahar si se stropeste in jurul savarinelor. Se
curata fructele si se asaza in gaura savarinelor, cu putina frisca.


Vote it up
206
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza