Tulburarile cardiace si boala Alzheimer

La cei care sufera de aritmii in perioada tineretii, riscul aparitiei dementei este destul de ridicat
 

<p>Persoanele care sufera de aritmii cardiace prezinta un risc crescut de a se imbolnavi de Alzheimer. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Centrul Medical Montefiore din New York, dupa ce au monitorizat 37.025 de persoane, pe o perioada de cinci ani, citeaza site-ul HeathDay.com.

Specialistii au constatat ca aceste tulburari cardiace, prezente in cazul persoanelor diagnosticate cu dementa, fac ca si rata mortalitatii sa fie mai mare. Voluntarii care in perioada de monitorizare au ajuns sa aiba tulburari cardiace prezentau si un risc crescut de dementa. Potrivit studiului, daca aritmiile se prezinta in perioada tineretii, riscul aparitiei Alzheimerului este destul de ridicat. In cazul celor 764 de voluntari care au ajuns sa fie diagnosticati atat cu aritmii cardiace, cat si cu dementa, de obicei aritmiile au aparut primele, precizeaza oamenii de stiinta. Specialistii sustin ca au existat insa si cazuri, mai putine, in care acestea au aparut simultan.

Autorii studiului sunt de parere ca ambele afectiuni apar pe baza acelorasi factori de risc, unul dintre acestia fiind hipertensiunea. O alta posibilitate este aceea ca aritmiile cardiace incurajeaza inflamatiile, iar Alzheimerul apare mai ales in aceste cazuri.

Studiile viitoare vor incerca sa descopere daca tratarea hipertensiunii si a inflamatiilor, in cazul persoanelor cu aritmii cardiace, face ca riscul de dementa sa se micsoreze sau sa dispara.

Pentru a preveni aparitia dementei, cercetatorii recomanda o dieta bogata in peste - bogat in acizi grasi Omega 3, fructe si legume.</p>

Vote it up
154
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza